Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Δίκτυο Σιδηροδρομικών (ΟΣΕ) : Η σηματοδότηση και τα ΑΣΙΔ στα χέρια των ψυκτικών!

Με μεγάλη μας έκπληξη  ενημερωθήκαμε από την διοίκηση του ΟΣΕ ότι από σήμερα ενοποιούνται  συνεργεία και καταργούνται οι ειδικότητες στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδα.  Με απόφαση της, καλεί
συναδέλφους με αλλότρια καθήκοντα να κάνουν επιδιορθωτική συντήρηση.

Με απλά λόγια, η Διοίκηση του ΟΣΕ  τοποθετεί  για παράδειγμα έναν ψυκτικό , έναν εφαρμοστή,  έναν ηλεκτρολόγο, να προβεί σε αποκατάσταση βλάβης σε σηματοδότηση ΑΣΙΔ και ηλεκτροκίνητων αιχμών. 

Το δόγμα της διοίκησης άλλωστε μετά την ΤΕΡΆΣΤΙΑ έλλειψη προσωπικού είναι το <όλοι για όλους και όλα>

Αντί η Διοίκηση του ΟΣΕ να πιέσει  το Υπουργείο για προσλήψεις βάζει στο μίξερ συναδέλφους,  για να τους στήψει και  να βγάλουν ένα "άνοστο χυμό". 

Με αυτήν την απόφαση της Διοίκησης τίθεται τεράστιο θέμα ασφάλειας κυκλοφορίας διότι εντέλεται προσωπικό να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης βλαβών πού δεν είναι στην ειδικότητά του!

Παράλληλα με την ίδια απόφαση καταργεί ειδικότητες οι οποίες περιγράφονται στο οργανόγραμμα το οποίο θα τεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα σε ισχύ. 

Η σημερινή διοίκηση που έχει "αγιοποίησει" τα ΑΣΙΔ θεωρεί ότι ένας συνάδελφος μπορεί να  εργάζεται για 5 ειδικότητες , χωρίς να τις γνωρίζει, και πως έτσι θα φέρει σε πέρας το έργο της συντήρησης. 

Και όλα αυτά σε  έναν οργανισμό που δεν έχει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ,δεν έχει χορηγήσει  Μέσα Ατομικής Προστασίας  χρόνια  τώρα, υπο-στελεχωμένο, χωρίς προσωπικό .

Η  απόφαση βάζει άλλη μια ταφόπλακα στον ΟΣΕ. 

Καλούμε τη διοίκηση του ΟΣΕ έστω και την ύστατη στιγμή, να πάρει πίσω την απόφαση  αυτή.

Να σεβαστεί-  τηρήσει τους κανονισμούς ασφαλείας.

Να προσλάβει άμεσα τεχνίτες για να φέρουν εις πέρας τη συντήρηση στο δίκτυο.


ΔΙΚΤΎΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ - Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου