Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Απέτυχε το σχέδιο της Κυβέρνησης - Μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα!

Μαζικές ήταν οι σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις στην χώρα παρά τον Κυβερνητικό σχεδιασμό
για μπλοκάρισμα των μέσων μαζικής μεταφοράς, με την δικαστική προσφυγή ενάντια στις στάσεις εργασίας. 
Οι συγκεντρώσεις και κόσμο είχαν και παλμό και έστειλαν σαφές μήνυμα στην πλέον ανάλγητη αλλά και  αντισιδηροδρομική Κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα  τα τελευταία 30 χρόνια.

H ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Αγωνιστικό και δυναμικό παρών έδωσαν σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές, σ ένα μαζικό και γεμάτο παλμό Συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας.

Οι διαδηλωτές ,απαίτησαν να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια που πνίγει τα  ελληνικά νοικοκυριά και για την αγορά εργασίας που συνεχίζει να θυμίζει ζούγκλα.

Η αύξηση στους μισθούς αλλά και η αναγκαιότητα καθολικής ισχύος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, βρέθηκαν επίσης  στο επίκεντρο των ομιλιών των εκπροσώπων των εργαζομένων, αφου αποτελούν μέρος του βασικού διεκδικητικού πλαισίου της Συνομοσπονδίας.

Οι διαδηλωτές έδωσαν σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση ,ότι ο κόσμος της μισθωτής εργασίας δεν μπορεί να σηκώνει στις πλάτες του τα βάρη των κρίσεων ,ζητώντας να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές που αυξάνουν τις ανισότητες και μεγαλώνουν την λίστα των ανέργων.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη Βουλή  όπου και επιδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου