Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ : Συνάντηση με την Διεύθυνση Τροχαίου Υλικού

Σήμερα, 10 Νοέμβριου 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου μας με τη Διεύθυνση Τεχνικής Βάσης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από το Σωματείο

μας, ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο συνάδελφος από την Τεχνική Βάση, Νίκος Σκρέκης, ως μέλος του ΔΣ. Από την Διεύθυνση παραβρέθηκαν ο κ. l.Bussoletti, ο κ. Αναγνωστόπουλος Γ. και ο κ. Κλειδόπουλος Π.

Το κυρίως θέμα της συνάντησης ήταν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια και τα μηχανοστάσια της χώρας. 

Αρχικά από την πλευρά μας ,τέθηκαν όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, κατηγοριοποιημένα χρονικά, σε αυτά που μπορούν να επιλυθούν άμεσα, καθώς και σε εκείνα που χρειάζονται μελέτη και χρόνο, προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν. 

Στη συνέχεια και μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση, συμφωνήσαμε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την αποκατάσταση των αποδυτηρίων και των τουαλετών που βρίσκονται στα εργοστάσια και τα μηχανοστάσια, τα οποία έργα θα ολοκληρωθούν στους επομένους έξι μήνες. Ειδικότερα, όσον αφορά τις τουαλέτες και τα αποδυτήρια του ΜΑΙ Ρέντη, οι διαδικασίες των προσφορών έχουν ξεκινήσει και θα ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι χώροι της τεχνικής βάσης, όπως η εταιρία μας ανακοίνωσε. 

Αναφορικά με τις επισκευές μικρής κλίμακας, συνεννοηθήκαμε πως για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να σημειώνουν ό,τι προβλήματα προκύπτουν στην καθημερινότητα τους και οι ίδιοι διαπιστώνουν και αφού τα αναφέρουν στο Σωματείο, να γίνονται άμεσα παρεμβάσεις προς την επίλυση και την επισκευή αυτών, όπου κρίνεται απαραίτητη. 

Επιπλέον, σημειώθηκε να γίνει καταγραφή ελλείψεων σε εξοπλισμό ιματισμού και Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς και τους νόμους.

Επιπροσθέτως, ζητήθηκε στη Διεύθυνση να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση για τεχνικά ζητήματα, όπως και για θέματα ασφαλείας, για όλους τους εργαζομένους.

Συναδελφοι, 

τα προβλήματα των κτηριακών εγκαταστάσεων είναι πολλά και σημαντικά, όπως μεγάλες είναι και οι ανάγκες για την αναβάθμιση τους, με σκοπό την ασφαλή εργασιακή διαβίωση των εργαζομένων σε αυτά. Σήμερα, η Διεύθυνση της εταιρίας, μας ενημέρωσε πως έχει ήδη αναθέσει τεχνική μελέτη υψηλού κόστους, για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των κτηρίων, με αναβάθμιση εξοπλισμού για όλα τα εργοστάσια και τα μηχανοστάσια της χώρας. Το σύνολο του έργου, όπως ανέφερε η Διεύθυνση, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 30/9/2025. 

Από την πλευρά μας, με διαρκή παρακολούθηση και συνεχείς παρεμβάσεις θα μπορούμε να επισημαίνουμε τις όποιες ελλείψεις και τις τυχόν χρονικές καθυστερήσεις. 

Τέλος, για μια ακόμη φορά το σωματείο μας, αιτήθηκε την χορήγηση μπόνους αναπαύσεων σε μορφή e-ticket, για όλο το προσωπικό της τεχνικής βάσης, όποu η αρχική ανταπόκριση της διεύθυνσης, ήταν θετική. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                         Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου