Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ΣΤΑΣΥ : Στάσεις Εργασίας την Τετάρτη απο 3 Σωματεία

Απο την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 και απο τις 5 το απόγευμα μέχρι την λήξη για να μεταφερθεί ο κόσμος στην συγκέντρωση.  Διαβάζουμε την ανακοίνωση : 

Η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με πρόσχημα την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο της Ουκρανίας, την στιγμή που οι επιχειρηματικοί κολοσσοί και οι πάροχοι ενέργειας, παραδίδουν ισολογισμούς

με υπερ-κέρδη άνευ προηγουμένου, δεν αφήνει άλλα περιθώρια πέρα από την αγωνιστική δράση, με σκοπό να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου, στο οποίο οι θεατές παρακολουθούν εμβρόντητοι τις ανοδικές κούρσες των τιμών σε βασικότατα είδη. Δυστυχώς, οι κυβερνητικές παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ακρίβειας αποδεικνύονται καθημερινά ανεπαρκέστατες και τα νοικοκυριά γονατίζουν ολοένα και περισσότερο. Πλήρης αφαίμαξη μισθολογικών αποδοχών από πάσα κατεύθυνση.

Ενέργεια, ενοίκια, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, έχουν διαλύσει κάθε ίχνος μελλοντικών  σχεδιασμών, αποστραγγίζοντας τις αποταμιευτικές δεξαμενές και υποβαθμίζοντας την αγοραστική ικανότητα του Έλληνα πολίτη. Οι συγκρίσεις με την ανάλογη διαχείριση σε  άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι αναπόφευκτες, αποδομώντας το οποιοδήποτε αφήγημα για επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης που διανύουμε. 

Έμπρακτη στήριξη και ενίσχυση όλων των πολιτών και ειδικότερα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Τώρα πριν αποσυντεθεί εξ ολοκλήρου ο κοινωνικός ιστός.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες, πέραν των ως άνω, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε:

Α) Τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες, πράγμα που δυσχεραίνει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του μέσου όσο και την ψυχική και σωματική μας υγεία, αφού καλούμαστε να εργαστούμε όχι μόνο κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά και σε εξοντωτικά ωράρια!

Β) Την αλά καρτ εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΣΣΕ) και την παραπομπή από τον Ανά στον Καϊάφα, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως και να υλοποιήσουν τα ήδη συμφωνηθέντα.

Γ) Αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, καθόσον τα περιστατικά βίας απέναντι σε εργαζόμενους αποτελούν πλέον δυστυχώς καθημερινότητα.

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 09/11/22, δίνουμε βροντερό παρών στο μαζικό αγώνα, διεκδικώντας:

➢ Υπογραφή και υλοποίηση ΕΣΣΕ με αξιοπρεπείς όρους που θα επιτρέψουν -έστω σε κάποιο βαθμό- την αντιμετώπισή της καλπάζουσας ακρίβειας.

➢ Ασφαλείς συνθήκες εργασίας, μακριά από περιστατικά που απειλούν τη σωματική και ψυχική μας ακεραιότητα.

➢ Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες για την εύρυθμη και ποιοτικότερη λειτουργία των Συγκοινωνιών!!

Για να υπάρξει η μέγιστη μαζικότητα και συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο, τα τραίνα θα κινηθούν από τις 09:00 - 17:00, ώστε να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση στην πλατεία Κλαυθμώνος για τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί, την ίδια μέρα στις 11:00 π.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου