Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των 160 φυλάκων ισόπεδων διαβάσεων από τον ΟΣΕ και να μην εκχωρηθεί η φύλαξη στους ιδιώτες

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: «Να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις των 160 φυλάκων ισόπεδων διαβάσεων από τον ΟΣΕ και να μην εκχωρηθεί η φύλαξη στους ιδιώτες»

Με την με αριθ. ΣΟΧ 1/2019 προκήρυξη του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος

προσλήφθηκαν 160 φύλακες για την κάλυψη των αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, όπου υπάρχει και λειτουργεί σιδηρόδρομος. Η πρόσληψή έγινε με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις ενώ οι προσληφθέντες υπεβλήθησαν σε ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις από ιατρούς εννέα διαφορετικών ειδικοτήτων. Στη συνέχεια υπεβλήθησαν στην απαιτούμενη εκπαίδευση και έλαβαν σχετική πιστοποίηση με αποτέλεσμα να αποτελούν πλέον ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο προσωπικό στους κόλπους του ΟΣΕ. Να σημειωθεί ότι οι φύλακες αυτοί αποτελούν ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου με την συντριπτική πλειοψηφία να έχουν οικογένειες, κάποιοι να συντηρούν μονογονεϊκές, κάποιοι άλλοι να ανατρέφουν τρία και πλέον τέκνα και άλλοι να περιθάλπουν συγγενικά πρόσωπα με αναπηρία και υπερήλικες. Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τόσο από άποψη εγκαταστάσεων, οι οποίες στην κυριολεξία καταρρέουν όσον και από άποψη υγιεινής.

Ωστόσο, παρότι η προκήρυξη της πρόσληψής τους έκανε λόγο για σύμβαση εργασίας 18μηνης χρονικής διάρκειας εν τούτοις άμα τη πρόσληψή τους πληροφορήθηκαν, ότι ο χρόνος εργασίας θα ήταν μόλις 12 μήνες με αποτέλεσμα στο 95% των εργαζομένων να έχει ήδη παρέλθει αυτός ο χρόνος. Δυστυχώς ο ΟΣΕ παρέδωσε τις θέσεις σε ιδιωτική εταιρία SECURITY με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι διαβάσεις με υπαλλήλους security και όχι από πιστοποιημένους και κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός, ότι οι security εργαζόμενοι εργάζονται 12ωρο, πολλοί από αυτούς δεν έχουν πιστοποίηση ηλεκτροκίνησης (ισχύει για τις ηλεκτρικές γραμμές του ΟΣΕ ) και αναφέρονται στον προϊστάμενό τους και όχι στον προϊστάμενο του ΟΣΕ. Με λίγα λόγια η φύλαξη των ισόπεδων διαβάσεων έχει παραδοθεί σε ιδιώτες!

Οι φύλακες υποστηρίζουν ότι το κόστος που καταβάλλει ο ΟΣΕ στις ιδιωτικές εταιρείες για τη φύλαξη είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό της πρόσληψης των εργαζομένων, που αποτελούν προσωπικό του ΟΣΕ.

Επειδή η απόφαση για μη ανανέωση ή παράταση της σύμβασής των φυλάκων έχει οδηγήσει στο δρόμο και στην εξαθλίωση όχι μόνο τους φύλακες αλλά και τις οικογένειές τους ενώ ταυτόχρονα έχει επιφέρει πλήγματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΟΣΕ

Ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Προτίθεται να ανανεώσει άμεσα τις συμβάσεις εργασίας των 160 φυλάκων ισόπεδων διαβάσεων του ΟΣΕ;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Παππάς Νικόλαος 

Γιαννούλης Χρήστος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αμανατίδης Ιωάννης

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Βαγενά Άννα

Γκιόλας Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Ιωάννης

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Τόλκας Άγγελος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος)

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου