Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ο Νόμος που ψηφίζεται την Πέμπτη

Μετά τα υποκριτικά χειροκροτήματα τις πρώτες μέρες της πανδημίας,  η Κυβέρνηση καταθέτει Νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Πέμπτη και ουσιαστικά καταργεί τον ιδρυτικό σκοπό του Ε.Σ.Υ.
Διαβάζουμε  : 
Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση νύχτα για την μεταρρύθμιση του ΕΣΥ μου έφερε στο νου την ατάκα του Θ. Τζενεράλη από την περίφημη ταινία Σάντα Τσικιτα, ο οποίος αναφερόμενος στη μητέρα του υπαλλήλου του (Β. Λογοθετίδης) που του ζητούσε δανεικά για να αντιμετωπίσει
το πρόβλημα υγείας της μητέρας του, αναρωτιέται και διατυπώνει τη θέση: «Εβδομήντα πέντε ετών, ρε παιδάκι μου, και εγχείρηση; Πεταμένα λεφτά, βρε παιδί μου! Βρε πεταμένα λεφτά!

Το 1953 στη Ελλάδα που κατά τον πρωθυπουργό βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας η αντίληψη αυτή ήταν κυρίαρχη. Από τότε ευτυχώς κύλησε πολύ νερό και το 1984 ιδρύεται το ΕΣΥ που φιλοδοξεί και εν πολλοίς το καταφέρνει πάρα τις τεράστιες αδυναμίες του αυτές τις αντιλήψεις να τις στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι νεότερες γενιές απλά να γελούν με τις τερατώδεις αυτές ατάκες. Η κοινωνική αυτή κατάκτηση φαίνεται ότι ενοχλεί όλους τους θιασώτες που θεωρούν ότι τα προβλήματα του καθενός βρίσκουν τις λύσεις τους δια μέσω των ατομικών πρωτοβουλιών δηλαδή της περίφημης ατομικής ευθύνης. Το κοινωνικό κράτος αποτελεί τεράστιο εμπόδιο στην απληστία τους για περισσότερη συσσώρευση πλούτου.

Η πανδημία που ακόμη σπέρνει νεκρούς καθιστώντας τη χώρα μας στη θλιβερή πρωτιά ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ θα έπρεπε να είχε σβήσει τις όποιες αντιρρήσεις είχε το κυβερνητικό πολιτικό προσωπικό για το περαιτέρω ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ. Προφανώς οι αδήριτη ανάγκη για αύξηση της κερδοφορίας του ιδιωτικού τομέα και η δυνατότητα του καθηγητικού κατεστημένου να μπορούν να αλωνίζουν ανενόχλητοι είναι πιο σοβαρή από τον σχεδιασμό και τη δημιουργία ενός πραγματικού δημοσίου δωρεάν καθολικού συστήματος υγείας που θα αντιμετώπιζε το σύνολο των προβλημάτων υγείας με τον τρόπο που αρμόζει στην εποχή μας.

Το νομοσχέδιο αυτό λοιπόν θα πρέπει να αποτελεί αιτία ξεσηκωμού όχι μόνο για την πλειοψηφία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και για το σύνολο του κόσμου της εργασίας που οφείλει να αρνηθεί να βρεθεί μπροστά σε καταστάσεις που θα θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές. Δεν θα γυρίσουμε τα ρολόγια πίσω στο 1953 όσο και αν κάποιοι τα νοσταλγούν.

Υ.Γ/ για όσους έχουν την εντύπωση ότι έχουν κάνει τα κουμάντα τους και με τα φράγκα τους θα μπορέσουν να έχουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες υγείας όταν τις χρειαστούν να τους θυμίσω ότι ο ιδιωτικός τομέας στη πανδημία λάκισε από τη μάχη και δεν δεχόταν κανέναν όσο φραγκάτος και αν ήταν. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση


Απο τον Στέλιο Μερμίγκη στο ergasianet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου