Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Επιστολές ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για θέματα του προσωπικού κίνησης


2 Επιστολές απο την ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  προς την Hellenic Train και την Διεύθυνση Λειτουργίας, για θέματα που αφορούν το προσωπικό κίνησης αμαξοστοιχιών. 

Σας ενημερώνουμε ότι κατά παραβίαση του υπ' αριθμόν πρωτοκόλλου 3689/22/Γ1 εταιρικού εγγράφου, στους τρεις τελευταίους προγραμματισμούς - συνολικού χρονικού εύρους

45 ημερών - ο Προϊστάμενος της Αμαξοστοιχίας δεν ορίζεται από το πρόγραμμα υπηρεσιών. 

Σας υπενθυμίζουμε ότι βάση του εγχειριδίου καθηκόντων " Όταν εργάζονται πλέον του ενός Συνόδου σε μια αμαξοστοιχία, ο ένας εξ αυτών, ο οποίος έχει οριστεί από την Δομή Διοίκησης Πληρωμάτων, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Προϊσταμένου της αμαξοστοιχίας, όπως αυτά αναφέρονται στο παρόν εγχειρίδιο και οι υπόλοιποι τίθενται υπό τις εντολές αυτού. Σε κάθε περίπτωση όταν δεν έχει οριστεί, τα καθήκοντα του Προϊσταμένου της αμαξοστοιχίας αναλαμβάνονται από το Συνοδό Εκπαιδευτή ή από τον αρχαιότερο στον κλάδο συμφώνα με την επετηρίδα.". 

Ως εκ τούτου, αιτούμαστε την άμεση διευθέτηση του θέματος, με ορισμό του Προϊσταμένου για κάθε αμαξοστοιχία που επανδρώνεται με πάνω από έναν Συνοδό, ο οποίος θα δηλώνεται από την Δομή Διοίκησης Πληρωμάτων σε ΚΑΘΕ πρόγραμμα εργασίας που θα κοινοποιείται. Η παρούσα εφαρμογή κρίνεται απαραίτητη καθώς, λόγω της έλλειψης προσωπικού και της χορήγησης αδειών, η επάνδρωση Αμαξοστοιχιών με εργαζόμενους με ίδια χρονική σειρά πρόσληψης, είναι καθημερινό φαινόμενο. 

Προς αποφυγήν προστριβών και διενέξεων, όπως επιληφθείτε άμεσα επί του θέματος, δρομολογώντας ορισμό του Προϊσταμένου Αμαξοστοιχίας στον επόμενο προγραμματισμό. 


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

 Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                               Α. ΠΙΤΑ


ΘΕΜΑ: Έντυπο Επικοινωνίας και Υποδείξεων


Κύριοι,

Πρόσφατα χορηγήθηκε στο Προσωπικό Κίνησης και Ελέγχου το "Έντυπο Επικοινωνίας και Υποδείξεων" με σκοπό την καταγραφή των παραπόνων του επιβατικού κοινού εντός των Αμαξοστοιχιών, με ευθύνη και εποπτεία του προσωπικού. Σας επισημαίνουμε ότι η διατήρηση και διάθεση του από το Προσωπικό του Κλάδου δεν εμπίπτει των αρμοδιοτήτων του, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την απουσία αναφοράς του στο "Εγχειρίδιο Προσωπικού Αμαξοστοιχιών", στο οποίο αναγράφονται όλα τα επιμέρους καθήκοντα. Επομένως, η τήρηση του θα πρέπει να ανακληθεί. 

Αιτούμαστε την άμεση απεμπλοκή του Προσωπικού Κίνησης και Ελέγχου από την διαδικασία καταγραφής παραπόνων.

Αναφορικά με την περισυλλογή των παραπόνων, προτείνουμε την τοποθέτηση των Βιβλίων Παραπόνων σε εμφανή σημεία στις αποβάθρες των σταθμών, ώστε οι επιβάτες να μπορούν, μετά την συμπλήρωση τους, να τα καταθέσουν οι ίδιοι σε όποιο φυσικό ενδεδειγμένο σημείο επιθυμούν. 

Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν οι έδρες προς επιστροφή των Βιβλίων Παραπόνων από το προσωπικό στο οποίο έχουν διατεθεί. 

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Β. ΖΑΒΟΓΙΑΝΝΗΣ                                                                  Α. ΠΙΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου