Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

7μηνη παράταση στις τιμές των εισιτηρίων

Για τον Οκτώβριο του 2013 μετατίθενται οι αυξήσεις της τιμής των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά 25%

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος.
Η τρόικα φαίνεται ότι πείστηκε για την παράταση ύστερα και από το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών των συγκοινωνιακών εταιρειών που επήλθε από τις μειώσεις μισθών, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, αλλά και την εφαρμογή εντατικών ελέγχων για την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής, από την οποία τα έσοδα του ΟΑΣΑ αυξήθηκαν κατά 10% τον Οκτώβριο. Υπενθυμίζεται ότι με τις επερχόμενες αυξήσεις η τιμή του εισιτηρίου των 1,40 ευρώ (για όλα τα μέσα) θα διαμορφωθεί σε 1,75 ευρώ τουλάχιστον και το αντίστοιχο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που είναι σήμερα.
Μέτρο
Παράλληλα, από τις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της δωρεάν παραχώρησης ενός εισιτηρίου για κάθε 10 ακυρωμένα ίσης αξίας.
Την ίδια στιγμή, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί ρύθμιση βάσει της οποίας εάν έχουν προηγηθεί απεργίες στις αστικές συγκοινωνίες, οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών θα αποζημιώνονται με ισόποσες ημέρες μετακινήσεων.
Συγκεκριμένα το υπουργείο εξετάζει φόρμουλα ώστε οι κάτοχοι των καρτών να πληρώνουν χαμηλότερο τίμημα για το κουπόνι του επόμενου μήνα σε περίπτωση που έχουν προηγηθεί απεργίες, το οποίο θα εξαρτάται από τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.
Επίσης το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει και το ενδεχόμενο της δωρεάν μετακίνησης μακροχρόνια ανέργων με τις αστικές συγκοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου