Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ - Σιδηροδρομικών με θέμα τις εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων σε ΟΣΕ κ ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

 Με απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ, ΣΕΚ), στις 5 Δεκεμβρίου 2012 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη ενός «εκπροσώπου» σε κάθε ΔΣ των εταιρειών ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με τον Ν.3965/11.
 Με την απόφασή τους αυτή, νομιμοποιούν και αποδέχονται ένα ακόμη αντεργατικό νόμο αφού ο νόμος 3891/11 :



 - Μειώνει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των «εκπροσώπων» των εργαζομένων στα ΔΣ από 2 σε 1.
- Αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές άλλου ψηφοδελτίου (συνδυασμού – παράταξης). Καταργεί δηλαδή την άλλη άποψη, την διαφορετική πολιτική πρόταση και επιβάλει το τσουβάλιασμα.
- Το πρόσωπο που θα εκλεγεί είναι αυτόνομο δεν λογοδοτεί σε κανέναν και ότι και να κάνει δεν ανακαλείται ούτε αναπληρώνεται από άλλον μέχρι να ξαναγίνουν εκλογές.
- Καταργεί την απλή αναλογική και εισάγει το πλειοψηφικό σύστημα. 

Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, καλέσαμε τις άλλες παρατάξεις στο ΔΣ της ΠΟΣ να μην συναινέσουν στην υλοποίηση αυτού του εκτρώματος που αφυδατώνει και καταργεί ουσιαστικά την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα ΔΣ των εταιρειών.
 Πού πήγαν τώρα οι λαϊκίστικες κορώνες των παρατάξεων της πλειοψηφίας της ΠΟΣ για κατάργηση των νόμων στην πράξη; Ούτε σε αυτό μπορούν να πουν ΟΧΙ ;

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

 Η ΔΕΣΚ-Σ και το ΠΑΜΕ-ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, παλεύει και διεκδικεί, για πραγματική εκπροσώπηση των εργαζομένων στα ΔΣ των εταιρειών στα οποία οι εργαζόμενοι θα έχουν αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο στις αποφάσεις του ΔΣ.
 Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα υπόκεινται όπως όλο το ΔΣ σε εργατικό έλεγχο, θα μπορούν να ανακαλούνται και θα είναι υποχρεωμένοι να στηρίζουν τις αποφάσεις των εργαζομένων.
 Δεν συναινούμε και δεν συμμετέχουμε σε αυτές τις ψευτοεκλογές που θέλουν οι άλλες παρατάξεις να τις αναδείξουν σαν μείζον ζήτημα. Καλούμε τους εργαζόμενους, να μην συμβάλλουν με την συμμετοχή τους στις εκλογές στην παραπέρα κατρακύλα του συνδικαλιστικού κινήματος που το οδηγούν οι άλλες παρατάξεις (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ, ΣΕΚ).
 Οι εργαζόμενοι ποτέ δεν είχαν ανάγκη από εκπροσώπους «μαϊντανούς» και περισσότερο τώρα σε μια περίοδο που υλοποιείται η πιο βάρβαρη αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική.

 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

 Οι επόμενες μέρες και μήνες θα είναι μια κόλαση για όλους τους εργαζόμενους. Για τον Σιδηρόδρομο και τους Σιδηροδρομικούς, θέλουν μέχρι το Μάρτιο να έχουν ολοκληρώσει όλα τα μέτρα που έχουν ψηφίσει τόσο στο μεσοπρόθεσμο όσο και στο τελευταίο μνημόνιο: Ιδιωτικοποίηση – πώληση ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απόσχιση – πώληση της επισκευαστικής βάσης του ΟΣΕ (ΡΟΣΚΟ), Μηχ/σια και Εργοστάσια, μείωση μισθών (ενιαίο μισθολόγιο).
 Ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί.
Να μπλοκάρουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.
Να μην γίνει καμία απόλυση. Να αποσπάσουμε μέτρα ανακούφισης.
 Κανένας μόνος του, με αγωνιστική, ταξική ενότητα να ανατρέψουμε τις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν.
 Να αποφασίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων.

 Στους ταξικούς αγώνες βρίσκονται οι λύσεις και όχι στις συνδιοικήσεις.

 Π.Α.ΜΕ. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου