Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΠΕ TRAVEL

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου Σελερίδη Τριαντάφυλλου.
Στην επιστολή με τίτλο <<ΠΕΠΕ TRAVEL>> ο συνάδελφος σχολιάζει την απόφαση της ΠΕΠΕ για αποστολή τριμελούς αποστολής στις Βρυξέλλες 

Το σοφότερο θα ήταν, «τα εν οίκω μη εν δήμω », αλλά αφού δημοσίως αναρτούνται οι αποφάσεις του ΔΣ της ΠΕΠΕ, δημοσίως θα πάρετε και την απάντηση. 
Κύριοι του ΔΣ, αποφασίσατε κατά πλειοψηφία να
στείλετε τρεις εκπροσώπους και τον διερμηνέα στο συνέδριο της ALE στις Βρυξέλλες. Με πιο σκεπτικό και πια αιτιολογία η ΠΕΠΕ πρέπει να έχει την πολυπληθέστερη αναλογικά αντιπροσωπεία; Από όσα γνωρίζω η Γερμανία με 12.000 μέλη εκπροσωπείτε μόνο από τον πρόεδρο της. Μήπως έχουμε  τόσα πολλά να τους πούμε  και δεν μπορεί να τα πει μόνο ένας; Μήπως θα ανεβείτε  στο βήμα για να εκθέσετε τα προβλήματα μας; Άντε να ανέβει ο ένας. Οι άλλοι θα κρατάνε πανό και θα φωνάζουν συνθήματα κατά της τρόικας και  των άλλων Ευρωπαίων , ελπίζοντας ότι μπορεί και να τους ακούσουν λόγω κοντινής απόστασης; Μήπως η ALE διαδραματίζει κάποιο ρόλο στα εθνικά δίκτυα και τόσα χρόνια δεν το αντιληφθήκαμε; Μέλη της ALE ήμασταν όταν ψηφίστηκε ο νόμος για την εξυγίανση του ΟΣΕ, και στοχοποιήθηκε, συκοφαντήθηκε λοιδορήθηκε και υπέστη όσα υπέστη ο μηχανοδηγός και γενικότερα οι σιδηροδρομικοί. Μέλη της ALE ήμασταν όταν εκδιώχτηκαν οι συνάδελφοι μας,  για τους οποίους τόσο πολύ κόπτεσθε. Μήπως η ALE πήρε θέση, έκανε κάποια παρέμβαση, έστειλε έστω μια επιστολή συμπαράστασης, για όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε τα τελευταία χρόνια και δεν μας το είπατε; Μήπως σας διαφεύγει ή δεν διαβάζετε στον τύπο ότι τα εθνικά δίκτυα κάποιων χωρών που είναι μέλη της ALE ενδιαφέρονται να κατασπαράξουν το δικό μας; Τι κοινό λοιπόν μπορεί να έχει ο Έλληνας μηχανοδηγός με αυτούς; Εκ των πραγμάτων η ALE δεν μπορεί να είναι συνδικαλιστικός φορέας ολκής με κοινούς στόχους και κοινή δράση αφού δεν έχει δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης σε κανένα όργανο. Αρκείται  στο να διοργανώνει  ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα συνέδρια για να δικαιολογεί και τις συνδρομές που εισπράττει. Το πόσο  σοβαρά βλέπει την ενημέρωση των μελών φαίνεται στην ιστοσελίδα της. Σε κάθε γλώσσα έχει και διαφορετικά νέα. Τα πιο πρόσφατα είναι από τις 23-10-2010.  Το καταστατικό της δεν υπάρχει στις γλώσσες των μελών της.

   Εσείς λοιπόν μεγαλοποιώντας τον ρόλο και την σημασία αυτού του «club» κάθε φορά στέλνετε  από έναν ή δύο στα ψυχαγωγικά συνέδρια για να μας φέρουν μεταφρασμένες κάποιες σελίδες από τα πρακτικά. Παρακαλώ όσους συμμετείχαν στα προηγούμενα ψυχαγωγικά συνέδρια,  στις επόμενες γενικές συνελεύσεις της ΠΕΠΕ, να μας φέρουν τα ψηφίσματα των συνεδρίων που αφορούσαν στον Έλληνα μηχανοδηγό, αν υλοποιήθηκε κάποιο και βέβαια τις δικές τους τοποθετήσεις.  Είναι άραγε το προσεχές συνέδριο τόσο μεγάλης σημασίας και πρέπει να στείλουμε 3+1 για να μας εκπροσωπήσουν;
  Κύριοι του ΔΣ, στους δύσκολους καιρούς που ζει ο Eλληνας εργαζόμενος δεν έχετε το ηθικό δικαίωμα να κατασπαταλάτε τα χρήματα από τις συνδρομές των συναδέλφων. Πόσο μάλλον αυτών που εκδιώχθηκαν, γιατί μέρος των χρημάτων της ΠΕΠΕ είναι και αυτών. Πάψτε να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα για αυτούς. Πάψτε να διαχειρίζεστε προκλητικά και ανεύθυνα τα χρήματα των μελών. Όποιος κύριος επιθυμεί να κάνει ψυχαγωγική εκδρομή στις Βρυξέλλες για να γευθεί τις βάφλες τα λουκάνικα και τις μπύρες του Βελγίου να βάλει το χέρι  στην τσέπη του. Στο χωριό μου , μάγκα με ξένα λεφτά, τον λέμε «τζάμπα μάγκα». Όσο έχετε χρόνο αλλάξτε την απόφαση. Μην προκαλείτε το κοινό αίσθημα. Η ΠΕΠΕ δεν είναι ταξιδιωτικό γραφείο.
                                                                        
  Αλεξανδρούπολη  18-11 2010
                                                                           Σελερίδης  Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου