Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Σιδηροδρομικών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Οργάνωσης Σιδηροδρομικών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τις εκλογές εκπροσώπου εργαζομένων στις εταιρίες ΟΣΕ -ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η οργάνωση στηρίζει τις υποψηφιότητες του Γ.Λουκόπουλου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Γ. Αναγνωστόπουλου στον ΟΣΕ.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι, 
 σε λίγες ημέρες όλοι οι σιδηροδρομικοί,θα ψηφίσουμε για να εκλέξουμε 1 αντιπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΣΕ και 1 στο Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η συμμετοχή εργαζομένων στα Δ.Σ. των εταιρειών Κοινής Ωφέλειας είναι μια εργατική κατάκτηση που θεσμοθετήθηκε το 1984 μέσα από τα όργανα κοινωνικοποίησης. Δυστυχώς όμως,
η εξέλιξη δεν δικαίωσε τις ελπίδες των εργαζομένων.
 Μέχρι σήμερα εκλέγονταν (ή διορίζονταν από την ΠΟΣ) στα Δ.Σ. των εταιρειών αυτών, 2 εκπρόσωποι, ένας από την ΠΑΣΚ-Σ και ένας από τη ΔΑΚΕ. Ο ν. 3891/10 περιόρισε την εκπροσώπηση σε 1 σε κάθε Δ.Σ. και καθόρισε η εκλογή να γίνεται με ενιαίο ψηφοδέλτιο.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ έχει δηλώσει με κάθε τρόπο την αντίθεση του στο ν.3891/10 και έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην κατάργηση του. Μέχρι τότε, δε χαρίζουμε τίποτα στα κόμματα του μαύρου μετώπου και στις παρατάξεις που τους στηρίζουν.

 Η θέση του αντιπροσώπου των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών αυτών, είναι καθαρά πολιτική θέση. Όσοι εκλέγονται και συμμετέχουν σε αυτά, πρέπει να εκφράζουν εργαζόμενους και πολιτικές και όχι τα κομματικά, μικροπαραταξιακά και μικροπροσωπικά συμφέροντα τους. Πρέπει με τις παρεμβάσεις και την εν γένει δράση τους, να υπηρετήσουν τη θέση των σιδηροδρομικών για ΕΝΙΑΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΕ στην υπηρεσία της κοινωνίας. 
 Σε αυτές τις εκλογές εκπροσωπούνται και τα κόμματα του δικομματισμού και των μνημονίων, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Η καταψήφιση τους αποτελεί και μήνυμα καταδίκης της τρικομματικής κυβέρνησης του μαύρου μετώπου του κ. Σαμαρά. Αποτελεί μήνυμα καταδίκης των πολιτικών των μνημονίων που εκτός των άλλων, οδηγούν και στη διάλυση του σιδηροδρόμου και την απόλυση δεκάδων σιδηροδρομικών. 

 Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις εκλογές αυτές και προκειμένου να εκφραστούν με τον καλύτερο τρόπο οι κοινές θέσεις του με τους σιδηροδρομικούς, ζητάει την υπερψήφιση του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ (Μηχανικού) για το Δ.Σ. του ΟΣΕ και του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ (Προϊστ. Αμαξοστοιχιών) για το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 


ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ/ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου