Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Eπιστολή Π. Γκαντιτζικίδη - Υποψήφιου εκπροσώπου εργαζομένων στο ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι μηχανοδηγοί και οι εργαζόμενοι στην εξωτερική υπηρεσία γνωρίζουμε τον Πασχάλη Γκαντιτζικίδη χρόνια και  εκτιμούμε το ήθος , την εντιμότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του.Στην επιστολή που απέστειλε και δημοσιεύουμε σήμερα εξηγεί τους λόγους  που τον οδήγησαν στην απόφαση να  διεκδικήσει  την ψήφο των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την εκλογή στην θέση του εκπροσώπου εργαζομένων. 

Αγαπητοί Συνάδελφοι
  Μέχρι τώρα γνωρίζετε ότι στα Δ.Σ. του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η εκπροσώπηση των εργαζομένων γινόταν από
δύο (2) μέλη, τα οποία διόριζαν τα συνδικαλιστικά σωματεία και κυρίως υποδεικνύονταν από τις πολιτικές συνδικαλιστικές παρατάξεις. Η θέση τους ή ήταν δεδομένη ή υπαγορεύονταν από αυτές.
     Σήμερα, επιχειρείται μια αλλαγή εξ αιτίας της μείωσης του αριθμού των μελών των Δ.Σ. από εννέα (9) σε επτά (7) μέλη. Έτσι οι εργαζόμενοι θα εκπροσωπούνται πλέον από ένα μέλος που θα εκλέγεται απ’ ευθείας από την βάση.
      Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι το σωστό σήμερα, λαμβανομένης υπ’ όψη της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε, δηλαδή να διενεργηθούν δύο επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες σε πανελλήνιο εύρος, με ότι οικονομικά αυτό συνεπάγεται, μόνο και μόνο για την κάλυψη μιας μειοψηφικής θέσης στα Δ.Σ. του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
     Ωστόσο ίσως αξίζει τον κόπο να εκτεθεί κάποιος στην κρίση των συναδέλφων και θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους ότι θα προσπαθήσω επάξια να τους εκπροσωπήσω με μια φωνή υπερασπιστική των προβλημάτων μας, μια φωνή που θα είναι η συνισταμένη:

α) της σύνθεσης των φωνών όλων των συναδέλφων που εργάζονται στην πρώτη γραμμή ανεξαρτήτως κλάδου όπου απηχούν τα προβλήματά  μας , όντας και ο ίδιος ένας από αυτούς

β) της άμεσης και επιβεβλημένης συνεννόησης και συνεργασίας με τα 1οβάθμια και 2οβάθμια σωματεία μας

γ) της πολύχρονης ενασχόλησής μου στον συνδικαλισμό από πολλά πόστα, πάντα εργαζόμενος στην πρώτη γραμμή, σε μια στάση αν θέλετε ζωής, που εσείς θα κρίνετε στις επερχόμενες εκλογές

     Συνάδελφοι, όλοι βιώνουμε όπως γνωρίζετε, κοσμογονικές αλλαγές, στα εργασιακά, στα οικονομικά, στο μέλλον των παιδιών μας, δεχόμενοι βάναυσες και σοκαριστικές επιθέσεις που αλλάζουν με τρόπο βίαιο και απάνθρωπο την ίδια μας τη ζωή.
     Από την άλλη μεριά το τοπίο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει με έναν τρόπο που το μέλλον θα δείξει πόσο θετικά ή αρνητικά θα μας επηρεάσει. Συμφωνίες υπογράφονται ερήμην μας, όπου διακυβεύεται η εργασιακή μας δομή και το εργασιακό μας μέλλον.
     Μέσα σ’ αυτό το συνοθήλευμα των ανάμεικτων συναισθημάτων και των πολλών προκλήσεων, ζητάω την ψήφο σας, ώστε να μου δοθεί το δικαίωμα και η ευκαιρία να υπερασπιστώ από τη θέση αυτή την δουλειά μας και να συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στη διαμόρφωση του νέου τοπίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.




                                                           
                         Με τιμή

          ΓΚΑΝΤΙΤΖΙΚΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
                                                 
                       ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ
   ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
                     ΓΙΑ Δ.Σ. ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου