Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Σχετικά με την ALE και με το κείμενο του συνάδελφου Σελερίδη («ΠΕΠΕ TRAVEL»)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του έφορου  του ΔΣ της Π.Ε.Π.Ε. Ζαφείρη Βελλή για την τοποθέτηση του συναδέλφου Σελερίδη .
Οι στόχοι και ο ρόλος της ALE δεν έχουν καμιά σχέση με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μηχανοδηγών σαν εργαζόμενων. Συμβάλει και αυτή – σύμφωνα με τις δυνατότητές της – στην ενσωμάτωση τους στο σύστημα, συμβάλει στο να
διατηρείται ένα κίνημα συντεχνιακό και υποταγμένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεταφορικών μονοπωλίων μέσα από τις θέσεις της για την απελευθέρωση και την ανταγωνιστικότητα.  Δημιουργήθηκε το 1988 για να συμβάλει από το εσωτερικό του κινήματος στην προώθηση των στόχων της ΕΕ. Άλλωστε ο για 20 περίπου χρόνια πρόεδρός της ήταν στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας,
Ο έλληνας μηχανοδηγός έχει τα πάντα κοινά με τον μηχανοδηγό κάθε ευρωπαϊκής χώρας. Δεν τους χωρίζει τίποτα. Τους ενώνουν τα πάντα (όπως άλλωστε και με κάθε εργαζόμενο). Πρέπει όμως να βρίσκεται σε συνεχή ταξικό πόλεμο με τα μονοπώλια και κάθε μορφής εκπρόσωπό τους, άρα και με την ALE σαν φορέα. Πατώντας σ’ αυτή τη θέση η ΑΣΚΕ καταψήφισε και πολέμησε τη συμμετοχή της ΠΕΠΕ στην ALE. Δεν συμμετέχει στις διαδικασίες της και συνεχίζει να την πολεμάει. Είναι θετικό που κάποιοι, μέχρι τώρα υποστηρικτές της ALE αλλάζουν γνώμη. Θα έχει ουσία αυτή η αλλαγή εάν στηρίζεται στην κατανόηση του ρόλου της ALE (και της κάθε …ALE ξένης και ντόπιας) και οδηγεί σε αλλαγή «στρατοπέδου», σε αλλαγή συσχετισμών στο κίνημα. Η μαγκιά λοιπόν είναι η αλλαγή συσχετισμών στην ΠΕΠΕ, στην ΠΟΣ, στη ΓΣΕΕ, στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.
Το ότι θα φύγετε από εκεί που ήσασταν τόσο χρόνια είναι σίγουρο, διαλέξτε όμως σωστά το που θα πάτε. Υπάρχει κίνδυνος να κάνετε το ίδιο λάθος.

υ.γ. Τριαντάφυλλε, στο χωριό μου, φαντάζομαι και στο δικό σου αφού είναι κοντινά, κάτι μεταξύ βάφλας και κρέπας το λέγανε «λαγκίτα». Που να φανταστεί η γιαγιά μου ότι η λαγκίτα θα συνέβαλε στην ενσωμάτωση του συνδικαλιστή στο σύστημα!

Ζαφείρης Βελλής

1 σχόλιο:

  1. Επειδή το blog δεν ενδείκνυται για δημόσια αντιπαράθεση, θα κάνω ένα σχόλιο μόνο και θα σταματήσω εδώ. φίλε Ζαφείρη, τιμώ τους αγώνες και την ευαισθησία σου για τους εργαζόμενους. θέλω να πιστεύω ότι από ολιγωρία και αβλεψία δεν κατήγγειλες αμέσως δημόσια την απόφαση του ΔΣ και όχι από σκοπιμότητα ή άλλη σκέψη, ποιώντας την νήσσα. Η σιωπή δεν απαλλάσσει από την ευθύνη
    Η διαφορά μας είναι ότι, εγώ εξέφρασα την άποψη του απλού μηχανοδηγού που πιστεύω ότι εκφράζει και μεγάλο μέρος των συναδέλφων και ποτέ δεν ήμουν υποστηρικτής της ALE. Εσύ εγκλωβισμένος στα κομματικά κλισέ εκφράζεις άποψη παράταξης. Δεν είστε όμως εσείς που κατέχετε την απόλυτη αλήθεια και να θεωρείται μάγκας όποιος επιλέξει τον σωστό δικό σας δρόμο.Οι ελεύθεροι άνθρωποι διαλέγουν μόνοι τον δρόμο τους. Κάνουν λάθη, πέφτουν κάτω και ξανασηκώνονται. Δεν χρειάζονται κομματική καθοδήγηση και ινστρούκτορες για να μην κάνουν λάθος. Σπάστε τα κομματικά κάγκελα και ελάτε να πάμε μαζί, να δούμε και να διορθώσουμε τα παλιά μας λάθη.
    Σαφώς και το εργατικό κίνημα πρέπει να βρίσκεται στην ίδια πλευρά.Όταν όμως τα αφεντικά και τα μονοπώλια που εσύ καταγγέλεις, και συμφωνώ μαζί σου, θέλουν να μεγαλώσουν το κομμάτι της πίτας τους εις βάρος της δικής μας, εκ των πραγμάτων τότε οι εργαζόμενοι βρίσκονται μεταξύ αντικρουόμενων συμφερόντων.

    Τριαντάφυλλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή