Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πρωτοβουλία για την διεκδίκηση των μειώσεων από τα μνημόνια

Συναντήθηκε σήμερα με τον εργατολόγο που χειρίστηκε την υπόθεση των συναδέλφων Ηλεκτροδηγών (που δικαιώθηκαν για τις μειώσεις απο το Μνημόνιο 1) ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ Γενιδούνιας Κώστας .Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο εκλεγμένος στο ΣΤΑ με την Εξέλιξη  , συνάδελφος Γιάννης Μπάρος από το μηχανοστάσιο ΜΑΙ.
Η συνάντηση η οποία έγινε με πρωτοβουλία των συναδέλφων , είχε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τα οποία άμεσα ενημερώθηκαν  και ο Πρόεδρος και Γ.Γραμματέας της ΠΕΠΕ .
Αναλυτικότερα >



  • όπως συνέβη και με τους Ηλεκτροδηγούς του Μετρό , οι μηχανοδηγοί μπορούν άμεσα να διεκδικήσουν τις μειώσεις που υπέστησαν από την εφαρμογή του Μνημονίου 1(μείωση μισθών , δώρων κτλπ).Το διάστημα που αφορούν οι αγωγές είναι από την ημέρα εφαρμογής του μνημονίου 1 , μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου 2010.
  • Λόγω της υπογραφής της ΣΣΕ τον Μάρτη του 2011 , δεν μπορεί να υπάρξει διεκδίκηση για τις μειώσεις μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 .(ουσιαστικά τις αποδεχτήκαμε με την υπογραφή της ΣΣΕ ).Ωστόσο μπορεί να διεκδικηθεί η νέα μείωση του Ν.3899 - 2010.
  • Απο την 1η Νοεμβρίου 2011 και μέχρι 30.11.2012 οι μηχανοδηγοί μπορούν να προσφύγουν άμεσα για τις μειώσεις τόσο του Ν.4024 όσο και τις επιπλέον του Ν. 3899 /2010 .
Έγινε κουβέντα και για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου που προβλέπεται απο το μνημόνιο 3 .

Εκτίμηση του εργατολόγου που συνάντησαν οι συνάδελφοι είναι ότι ΔΕΝ είναι απλή υπόθεση η εφαρμογή του και ότι με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που θα αναφέρει τον τρόπο προσαρμογής θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ παρέμβαση εντός 60 ημερών στο Συμβούλιο της Επικρατείας .
Υπάρχει ήδη η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Για τις αγωγές θα χρειαστούν τα εξοφλητικά των ετών 2010 , 2011 , 2012 ενώ την παρέμβαση στο ΣΤΕ θα πρέπει να κάνει η ΠΕΠΕ σαν σωματείο.

Ήδη έχει ενημερωθεί το Προεδρείο της ΠΕΠΕ και θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον εργατολόγο τις επόμενες μέρες για να εξεταστεί η προώθηση των υποθέσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου