Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Μόσχα με 4 νεκρούς και 45 τραυματίες

Στους εννέα έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την σύγκρουση τρένων κοντα στην Μόσχα.
Αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με επιβατηγό τρένο λίγο έξω από τη Μόσχα. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 45 τραυματίες. 
Υπάρχουν φόβοι ότι οι αριθμός των θυμάτων θα μεγαλώσει. 
Σύμφωνα με το Russia Today,
οι 15 από τους 45 επιβάτες έχουν τραυματιστεί σοβαρά. 



Τα τρένα δε συγκρούστηκαν μετωπικά. 16 βαγόνια της αμαξοστοιχίας κι άλλα τρία από το επιβατηγό τρένο εκτροχιάστηκαν. 



Το φορτηγό τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα στο Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε κοντέινερ με ανταλλακτικά γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας γύρω στις 12:30 το μεσημέρι τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Νλάρο Φομίνσκ, 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δυο τρένων.

«Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης. Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα μπροστά μας, υπήρχε πολλή σκόνη. Η ορατότητα ήταν μηδενική» ένας από τους οδηγούς της επιβατικής αμαξοστοιχίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.


Τα σοβαρά δυστυχήματα στη Ρωσία, η οποία διαθέτει ένα σιδηροδρομικό δίκτυο 85.000 χιλιομέτρων, είναι σχετικά σπάνια, αλλά οι επικριτές των ρωσικών σιδηροδρόμων λένε ότι οι υποδομές του δικτύου χρειάζονται επειγόντως επενδύσεις και ανακαίνιση.
Σωστικά συνεργεία βρίσκονται ήδη στον τόπο του δυστυχήματος και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες και να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου