Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πόσος είναι ο μέσος μισθός στην Ελβετία ;;;;;

Επειδή ανήκομεν είς την Δύσην και ορισμένοι φίλοι θέλουν να μας πείσουν ότι είμαστε στην Ζιμπάμπουε.
Ας βάλουμε  ένα  quiz ..
Πόσο φαντάζεστε ότι είναι ο μέσος μισθός στην Ελβετία ;
  • 5100 Euro
  • 2950 Euro
  • 1850 Euro
  • 4200 Εuro             Η απάντηση είναι 

Οι μισοί μισθωτοί στην Ελβετία κερδίζουν περισσότερα από 6.118 φράγκα μηνιαίως, δηλαδή, 5.100 ευρώ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για τη θέσπιση κατώτατου μισθού 4.000 φράγκων μηνιαίως. (3000 Ευρώ περίπου )

Ο μέσος μισθός αυξήθηκε κατά 3,2% στα 6.118 φράγκα, σε σχέση με το 2010, επισημαίνει η Στατιστική Υπηρεσία.

Τα τελευταία δέκα χρόνια το επίπεδο του μέσου μισθού σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 13,4%. Όμως οι ανισότητες είναι μεγάλες. Έτσι από το 2002 ως το 2012 το 10% των πιο καλοπληρωμένων υπαλλήλων είδαν τον μισθό τους να αυξάνεται κατά 22,5%. Αντίθετα για τους λιγότερο καλά αμειβόμενους η αύξηση το ίδιο διάστημα ήταν 9,5%.

Οι περίπου 268.000 λιγότερα καλά αμειβόμενοι εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών (52%), ή σε τομείς όπως η εστίαση και ο τουρισμός (38%) και οι πωλήσεις (20%).

Η μισθολογική διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών αυξήθηκε κατά 0,5% τα τελευταία δύο χρόνια και έφτασε το 18,9%.

Εξάλλου οι αλλοδαποί αμείβονται λιγότερο απ' ό,τι οι Ελβετοί, εκτός από αυτούς που βρίσκονται σε διευθυντικές θέσεις. Η έρευνα αυτή, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, βασίζεται σε δεδομένα από περίπου 35.000 επιχειρήσεις, που μετρούν περίπου 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους.

Καλή σας μέρα ! 

Και να μην ξεχνάτε ότι όταν διεκδικείς το λιγότερο κακό , θα βρίσκεσαι πάντα παρέα με αυτό . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου