Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Πως θα πληρωθούν τα χιλιόμετρα;

Ερωτηματικό αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο θα πληρωθούν τα χιλιόμετρα τον προσεχή μήνα, αν δηλαδή αυτό θα γίνει με τον παλαιό ή τον νέο τρόπο υπολογισμού.
Και αυτό γιατί ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί κανένα
σύστημα στην πληροφορική για να περνάνε στο σύστημα με τον νέο τρόπο.
 Η λύση που προτάθηκε προσωρινά είναι αδύνατη , καθώς θα πρέπει για κάθε μηχανοδηγό ξεχωριστά χειρόγραφα και καθημερινά να συμπληρώνεται έντυπο , να υπολογίζονται και στο τέλος του μήνα , να γίνεται απο τα λογιστήρια πρόσθεση κ πολλαπλασιασμός και μετά να περνάει το ποσό στο σύστημα.

Κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει εύκολο για μικρά μηχανοστάσια ( των 10-15 μηχανοδηγών ) είναι όμως σχεδόν αδύνατο στα κεντρικά του ΜΑΙ ( που είχε online σύνδεση με το σύστημα) και του ΜΘ.

Οι συνάδελφοι στα λογιστήρια έχουν επισημάνει το πρόβλημα , έχουν προτείνει λύσεις και περιμένουν να δουν τι θα κάνει  η Διοίκηση για το θέμα. ( απο ότι έχουμε πληροφορηθεί ψάχνουν να βρούν λύση ).

Υπαρκτό είναι το σενάριο , αυτό το μήνα η πληρωμή να γίνει σύμφωνα με το προηγούμενο καθεστώς.

Τέλος προχωράει η διαδικασία ένταξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ενιαία Αρχή πληρωμών , γεγονός που δεν αναμένεται να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην μισθοδοσία , παρά μόνο την ελαφρά αλλαγή των ημερομηνιών στην προκαταβολή κ εξόφληση.

Θα ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου