Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

AΣΚ : Η απαξίωση συνεχίζεται

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
ακόμα ένα επεισόδιο ήρθε να προστεθεί σήμερα στο κυβερνητικό σήριαλ, το οποίο με σπουδή υλοποιείται από τις Διοικήσεις του Οργανισμού και στοχεύει στην ολοκληρωτική απαξίωση του ελληνικού σιδηρόδρομου με τελικό στόχο το οριστικό του ξεπούλημα!
Βέβαια τα σημερινά επεισόδια είναι δύο για να είμαστε ακριβείς, αφού
ζήσαμε και λαμπάδιασμα(!!!) τρένου σήμερα, έχοντας χάσει πια το μέτρημα για τον ακριβή αριθμό των ατυχημάτων το τελευταίο διάστημα!

Η κατάργηση μέσα στο καλοκαίρι δρομολογίων προς Χαλκίδα, καθιστώντας την συχνότητα τους πλέον ανά δίωρο το Σαββατοκύριακο (ποιος αμφιβάλλει αλήθεια πως είναι θέμα χρόνου η επέκταση των μειωμένων δρομολογίων και τις καθημερινές...), το μόνο που καταφέρνει είναι να καταστήσει το τρένο εχθρικό προς τον επιβάτη (συνωστισμός κλπ.) και μη εξυπηρετικό, καθώς και να δημιουργήσει τριτοκοσμικές συνθήκες σχέσεων του δικαίως αγανακτισμένου επιβατικού κοινού με τους υπαλλήλους του Οργανισμού που εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

Την ώρα που σε όλο το φάσμα των επιβατικών μεταφορών στην Ελλάδα γίνονται προσλήψεις για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών, οι δικές μας Διοικήσεις κοιμώμενες τον ύπνο του αδίκου, παρακολουθούν σφυρίζοντας αδιάφορα να καταργείται το ένα δρομολόγιο μετά το άλλο λόγω της τεράστιας πλέον έλλειψης προσωπικού!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ανάλογο θέμα ελλείψεων υφίσταται και στο τροχαίο υλικό!

Το μαγαζί αγαπητοί συνάδελφοι πλησιάζει στο τέλος... Ένα μαγαζί χωρίς σταθμούς (παραχωρημένοι σε ιδιώτες βουτηγμένων στα χρέη), χωρίς τροχαίο υλικό, χωρίς μηχανοδηγούς, χωρίς προσωπικό αμαξοστοιχιών, χωρίς δρομολόγια, χωρίς επιβάτες εν τέλη...

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε όλοι μαζί, συνδικάτα και εργαζόμενοι, αν θα συναινέσουμε με την απραξία μας στην ολοκλήρωση αυτού του επαίσχυντου σχεδίου εξαφάνισης και παραχώρησης του σιδηρόδρομου σε αλλότρια συμφέροντα, ντόπια και ξένα, ή θα αντιδράσουμε δυναμικά προκειμένου να αποτρέψουμε την νεοφιλελεύθερη επέλαση στον τόπο μας, στην δουλειά μας, στην ίδια μας την ζωή!!!

Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου