Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Συνεχής η προσπάθεια της Διοίκησης για χαλάρωση στα θέματα ασφάλειας

Λόγω της έλλειψης προσωπικού , η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι Διοικούντες προσπαθούν με επικίνδυνες προτάσεις να μετριάσουν το πρόβλημα.
Νέο περιστατικό είχαμε σήμερα , με μηχανοστασιάρχη στο ΜΑΙ , να ζητά απο μηχανοδηγό να εκτελέσει αμαξοστοιχία IC AEG προς Χαλκίδα , χωρίς 2ο μηχανοδηγό και χωρίς
2ο άτομο απο τον κλάδο της κίνησης , την ώρα που είναι γνωστό ότι στο συγκεκριμένο τροχαίο υλικό, δεν εξασφαλίζονται αυτόματα οι πόρτες , δεν υπάρχει ικανοποιητική ορατότητα απο την πλευρά του μηχανοδηγού και προς τα αριστερά , ενώ και το parking λειτουργεί χειροκίνητα με τον 2ο μηχανισμό να βρίσκεται 4 ή 5 βαγόνια πίσω .

Για το θέμα ειδοποιήθηκε τόσο ο Πρόεδρος , όσο και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ , οι οποίοι και έδωσαν την απαραίτητη κάλυψη στον συνάδελφο και το θέμα έληξε προς το παρών.

Θυμίζουμε σε όλους αυτούς τους " μηχανοστασιάρχες ¨ ότι προτού προαχθούν ήταν μηχανοδηγοί και γνωρίζουν πολύ καλά τόσο τους κανονισμούς , όσο και τους κινδύνους .

Και κυρίως τους θυμίζουμε για άλλη μια φορά , ότι έχουμε καταλάβει ότι έχουν διαλέξει πλευρά.  
Απο την πρόσφατη παρουσία τους στο ΣΕΠΕ , ενάντια σε αιτήματα μηχανοδηγών μέχρι την περυσινή αθώα ¨υπηρεσιακή αναφορά " προς τον ΔΙΚΑΜ στην οποία εισηγούντο  , ως επικεφαλής του ΜΑΙ , να αυξηθούν λόγω των καλοκαιρινών αδειών , οι ώρες μηχανοδήγησης σε 7 ημερησίως .


Και ίσως θα πρέπει να δούμε ξανά το θέμα της συμμετοχής τους στην ΠΕΠΕ , αν συνεχίσουν να επιδεικνύουν την ίδια αντισυναδελφική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά .

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχουν και εισαγγελείς και πιστεύω ότι θα είναι και μερικοί που δεν θα είναι καθοδηγούμενοι και χειραγωγούμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή