Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ για την ΣΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της ΠΟΣ για την ΣΣΕ
Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στους σιδηροδρομικούς και μετά από επίπονες προσπάθειες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η Π.Ο.Σ. υπέγραψε χθες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας  για το προσωπικό του Ομίλου ΟΣΕ (ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ). 
         Η υπογραφή των Σ.Σ.Ε. παρότι αποτελεί θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους, δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Διευθετεί θεσμικά θέματα, που απασχολούσαν τους εργαζόμενους, χωρίς να
επιλύει το οικονομικό, που φυσικά είναι η κυρίαρχη διεκδίκηση για τους εργαζόμενους.  Διατηρεί ενεργό το θεσμό των Σ.Σ.Ε. και παράλληλα αποτελεί τη βάση για να συνεχίσουμε στην κατεύθυνση της υλοποίησης των στόχων μας, όπως αυτοί περιγράφονται στο Πρόγραμμα Δράσης της Π.Ο.Σ.  
Ως εργαζόμενοι, θα συνεχίσουμε να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. Θα συνεχίσουμε ν’ απαιτούμε προσλήψεις για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ. Δεν θα κάνουμε πίσω στην προσπάθεια για την  επίλυση των ασφαλιστικών ζητημάτων, του εφάπαξ και της επικουρικής σύνταξης.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου