Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ - Σιδηροδρομικών για την ΣΣΕ


Λάβαμε κ δημοσιεύουμε ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών για την ΣΣΕ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ), συμβάλει και με την υπογραφή της ΣΣΕ στην υλοποίηση της πολιτικής «σταθερότητας» για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας: πάγωμα μισθών και διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων στο Σιδηρόδρομο. ​Κανένα
συμπέρασμα δεν θέλουν να βγάλουν για το πού οδήγησαν τους εργαζόμενους αυτές οι πολιτικές και συνειδητά καλλιεργούν ξανά τις λογικές του αναγκαίου κακού, του εφικτού, της τρομοκρατίας «καθίστε καλά, μην διεκδικείτε, δεν αντέχει άλλο το σύστημα, έρχονται απολύσεις». ​

Η υπογραφή της ΣΣΕ βρίσκεται σε πλήρη σύμπλευση με τις απαιτήσεις του ΤΑΙΠΕΔ δηλαδή των αγοραστών, τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των Διοικήσεων των εταιρειών για τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και της στρατηγικής 2014 – 2020 της Ε.Ε., για τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. 

Η επίκληση των νόμων (εφαρμοστικών, μνημονιακών, η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου) που επικαλούνται με ανακοίνωσή τους οι υποταγμένοι συνδικαλιστές δεν σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση για αποκατάσταση μισθών και δικαιωμάτων.

Για τους λόγους αυτούς, η ΔΕΣΚ-Σ και το ΠΑΜΕ δεν συμφώνησαν τόσο στο κείμενο (διεκδικητικό πλαίσιο) όσο και στην υπογραφή αυτής της ΣΣΕ.

Δεν μπορούμε όμως να μην απαντήσουμε στην πλειοψηφία της ΠΟΣ (ΠΑΣΚ-Σ, ΔΑΚΕ) που με ανακοίνωσή τους, θέλουν να κάνουν σε μας και στους εργαζόμενους, μάθημα υποταγής - συμμόρφωσης με οδηγίες προς ναυτιλλομένους.
Στην ανακοίνωση της ΠΟΣ 15.5.2014, μιλάνε για μιζέρια.

 Ποιοι είναι μίζεροι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ-Σ και της ΔΑΚΕ; 

 Αυτοί που λένε στους εργαζόμενους ότι μέχρι σήμερα ό,τι κατακτήθηκε έγινε όχι από χάρισμα κάποιων καλών κυβερνήσεων και πολιτικών αλλά από σκληρούς ταξικούς αγώνες ακόμη και αιματηρούς;
 Το αντίθετο, μίζεροι είναι αυτοί που λένε στους εργαζόμενους να πηγαίνουν έρποντας μήπως πάρουν κανένα ψίχουλο αν πέσει.

-Μίζεροι είναι αυτοί που αποδέχονται τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και ανοίγουν τις πόρτες για ομαδικές ιδιωτικές ασφάλειες.
- Μίζεροι και συμβιβασμένοι είναι αυτοί που έλεγαν ότι οι θυγατρικές δεν οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση αλλά γίνονται στα πλαίσια της καλύτερης ανάπτυξης του σιδηρόδρομου προς όφελος του λαού και των εργαζομένων.
- Μίζεροι είναι αυτοί που βάζουν τον πήχη των διεκδικήσεων τόσο χαμηλά ώστε να μπορούν να περάσουν από πάνω και τα μυρμήγκια.
-Μίζεροι είναι αυτοί που δεν διαπαιδαγωγούν τους εργαζόμενους να έχουν αξιοπρέπεια αλλά να νομίζουν ότι τους κάνουν χάρη επειδή έχουν δουλειά και τρώνε ένα κομμάτι ψωμί.

 Αλλά πώς μπορούν να μιλήσουν για αξιοπρέπεια «οι κιοτήδες» συνδικαλιστές που στα δύσκολα έφυγαν πρώτοι σαν λαγοί;…

Λέτε στην ανακοίνωσή σας ότι εσείς προχωράτε μπροστά και εμείς πίσω.
Πώς μπορεί αυτό το μπροστά να οδηγεί τους εργαζόμενους όλο και πιο πίσω; Δεν βλέπετε ότι αυτό το μπροστά μας έφτασε στον εργασιακό μεσαίωνα;

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Και από αυτή τη συμφωνία – υπογραφή ΣΣΕ από την πλειοψηφία της ΠΟΣ, επιβεβαιώνεται η θέση του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. 

Προκύπτει επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να πετάξουν από τα συνδικάτα τέτοιες ηγεσίες. Να συστρατευτούν με το ταξικό κίνημα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ, και να καταδικάσουν με την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές όλα τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.


 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου