Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΣΕ

Την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) στον ΟΣΕ υπέγραψαν σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος και εκ μέρους της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών(ΠΟΣ) ο κ. Π. Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος και ο κ. Π. Πουρλιάγκας, Γενικός Γραμματέας.



Η Σ.Σ.Ε. είναι το επιστέγασμα της διαδικασίας της συλλογικής διαπραγμάτευσης που έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Διοίκησης του ΟΣΕ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, η οποία ακολούθως έτυχε και της ομόφωνης έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ.

Η Σ.Σ.Ε. περιλαμβάνει σειρά από θεσμικά και επιχειρησιακά θέματα, καθώς και θέματα με κοινωνική διάσταση.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, μετά την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. δήλωσε: 
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός, ότι σήμερα ολοκληρώνεται η διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης με την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. στον ΟΣΕ. Η διαπραγμάτευση ήταν ειλικρινής και διεξήχθη με την σοβαρότητα και με επίπεδο επιχειρημάτων που αρμόζει στον θεσμό αυτό. Η Σ.Σ.Ε. περιλαμβάνει σημαντικά θέματα επί των οποίων υπήρξε συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Κατανοώ απολύτως και τις ενστάσεις που εκφράστηκαν από ορισμένες πλευρές στην διάρκεια της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Όμως θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό για τον ΟΣΕ και τους εργαζόμενους, ότι σε μια δύσκολη συγκυρία ο κορυφαίος θεσμός, αυτός της Σ.Σ.Ε., διατηρήθηκε. Κάθε Σ.Σ.Ε. είναι ένα σημαντικό κεκτημένο και για τα δυο μέρη που την υπογράφουν και αποτελεί βάση αναφοράς για τα επόμενα βήματα που πρέπει να διανυθούν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου