Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Συμφωνία των Σερβικών Σιδηροδρόμων με την κινεζική Huawei

Συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό του ολοκληρωμένου συστήματος τηλεπικοινωνιών των σιδηροδρομικού δικτύου της Σερβίας υπέγραψαν χθες στο Βελιγράδι ο γενικός Διευθυντής των Σερβικών Σιδηροδρόμων, Ντράγκολιουμπ Σιμόνοβιτς και ο πρόεδρος της κινεζικής "Huawei" για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Γκουάν Γιουν.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής εταιρείας, ο προϋπολογισμός της πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται σε 24,7 εκατ. δολάρια και αφορά την κατασκευή υποδομών παθητικού οπτικού δικτύου (αξίας 9,6 εκατ. δολ.), την προετοιμασία του κυρίως έργου (3,2 εκατ. δολ.) και το σύστημα ηλεκτρικής παροχής (αξίας 11,9 εκατ. δολ.). Το πρώτο στάδιο του έργου θα καλύψει τέσσερις τομείς του σιδηροδρομικού διαδρόμου 10 (Corridor 10), συνολικού μήκους 431 χιλιομέτρων.

"Οι σερβικοί σιδηρόδρομοι σχεδιάζουν έναν πλήρη εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τηλεπικοινωνιακού συστήματος, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα" δήλωσε ο κ. Σιμόνοβιτς μετά την υπογραφή της συμφωνίας. 

Σημείωσε ακόμη ότι βάση για τις συνομιλίες αποτελεί η συμφωνία οικονομικής και τεχνικής συνεργασίας στον τομέα των υποδομών, που υπέγραψαν η Σερβία και η Κίνα το 2009, στο πλαίσιο της οποίας οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι και η κινεζική εταιρεία υπέγραψαν το 2011 και το 2012 ένα Μνημόνιο Κατανόησης και μία συμφωνία επιχειρηματικής- τεχνικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Huawei στη Σερβία, Γουέι Γενγουάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο ίδιος είναι ο εκπρόσωπος της πρώτης κινεζικής εταιρείας που υπέγραψε μία επιχειρηματική συμφωνία με τους Σερβικούς Σιδηροδρόμους. 

Η συμφωνία, την οποία υποστηρίζουν οι κυβερνήσεις της Σερβίας και της Κίνας, επιβεβαιώνει την υποστήριξη της Κίνας στον εκσυγχρονισμό των σερβικών σιδηροδρομικών τηλεπικοινωνιών στα πιο σημαντικά τμήματα της Σερβίας και εγγυάται μία μακροχρόνια συνεργασία, η οποία θα υλοποιηθεί σε διάφορα στάδια, κατά τα επόμενα πέντε με επτά χρόνια, σημείωσε.

Οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι και η Huawei υπέγραψαν το πλαίσιο της συμφωνίας εκσυγχρονισμού του ολοκληρωμένου τηλεπικοινωνιακού συστήματος τον Ιούλιο του 2013. Η συμφωνία προβλέπει ότι αξία της επένδυσης για τον συνολικό εκσυγχρονισμό του τηλεπικοινωνιακού συστήματος, ανέρχεται κατά προσέγγιση σε 200 εκατ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου