Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Γιώργος ,ο 4ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτείται χωρίς το επίδομα ευθύνης

Η απάντηση μας  και στην ηγεσία της ΠΕΠΕ που μας  κατηγόρησε για το ότι αναρτήσαμε την συνταξιοδότηση των 3 μηχανοδηγών απο την Μακεδονία.
Αλήθεια βλέποντας τις σημερινές εικόνες , ποιος θα αμφισβητήσει την ευθύνη που έχει το επάγγελμα του μηχανοδηγού ;
Άλλος ένας καλός συνάδελφος συνταξιοδοτείται την 1η Ιουνίου μετά απο 30 και πλέον χρόνια στον σιδηρόδρομο.
Πρόκειται για τον συνάδελφο μας  


Γιώργο Μιχαλόπουλο απο το ΜΑΙ , ο οποίος είναι και ο 4ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτείται χωρίς το επίδομα ευθύνης στις συντάξιμες αποδοχές.
Βλέποντας το χτεσινό συμβάν , όλοι αναρωτηθήκαμε πως είναι δυνατόν αυτός ο κλάδος να έχει μείνει χωρίς την αν αγνώριση της ευθύνης του επαγγέλματος .

Οι δικαιολογίες που διαβάσαμε - και πραγματικά απορούμε με αυτούς που τα γράφουν και έφτασαν μέχρι και στο σημείο να ανασύρουν υπηρεσιακά έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου προς την ΟΣΥ - μας εξόργισαν ακόμα ποιο πολύ.

Δεν είναι δυνατόν την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ανικανότητα των συνδικαλιστών που έχουν την ευθύνη του Σωματείου μας , να την μεταθέτουμε σε άλλους εργαζόμενους , έχοντας μάλιστα  (ποιοι ;;;) οι συνδικαλιστές  προαποφασίσει ότι στην ΟΣΥ θα ζητηθούν και αναδρομικά τα ποσά απο τους οδηγούς !!!

Μήπως να κάναν ένα γράμμα και προς το Γενικό Λογιστήριο , οι Τουρλής και Θεοδωρόπουλος ζητώντας την παρακράτηση για να σωθεί η ανάπτυξη και η υστεροφημία τους ;

Είναι ντροπή και είναι και δείγμα της νοοτροπίας των ηγετών της ΠΕΠΕ και της 5ης φάλαγγας που λειτουργεί υπό την καθοδήγηση τους. 

Αποδεδειγμένα στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων γιατί και εγγυήθηκαν στις συνελεύσεις το επίδομα ευθύνης αλλά και έχασαν τους 5 μήνες της αναδρομικότητας του επικίνδυνου και ανθυγιεινού με αποτέλεσμα σήμερα αρκετοί μηχανοδηγοί που συνταξιοδοτήθηκαν απο 01.01.2013 μέχρι και 31.05.2013 να μην το λαμβάνουν στην σύνταξη τους ενώ όλοι οι υπόλοιποι βλέπουμε μέχρι και σήμερα στα εξοφλητικά μας τις άλλες 7 δόσεις που υπολείπονται απο τις τότε κρατήσεις.

Ούτε αυτό το αυτονόητο δεν πέρασαν στην ΣΣΕ.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας Γιώργο Μιχαλόπουλο καλή συνέχεια στο νέο κεφάλαιο της ζωής του. 

Να είναι σίγουροι ΌΛΟΙ ότι δεν θα ησυχάσουμε ΜΕΧΡΙ να δικαιωθεί ο κλάδος για το επίδομα ευθύνης.

Θα αναφερόμαστε σε κάθε μηχανοδηγό ξεχωριστά , για να  θυμίζουμε σε όλους την ανικανότητα όσων έχουν την ευθύνη για την σημερινή κατάληξη.

Για το στέκι της έλξης - Γενιδούνιας Κώστας





2 σχόλια:

  1. Της κοντής της π.... οι τρίχες τις φταίνε λέει ο λαός.
    Αλλά δεν ανησυχούμε , θα μας σώσει ο νέος κομήτης που μπήκε στην ΠΕΠΕ .
    Έχει αναλάβει το έργο της ενημέρωσης με τον πραγματικά κοντόκαι πάει χάρμα. Προς τον γκρεμό.
    Ήρωες σας έχουν κάνει στα μάτια των σιδηροδρομικών. Να ανάβεται λαμπάδα στο όνομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παιδιά, μηχανοδηγός δεν είμαι αλλά ενημερώνομαι απο όλα τα sites και blogs για τα τεκταινόμενα στον σιδηρόδρομο που πολλοί απο εμάς που δουλεύουμε σ΄αυτόν αγαπάμε και νοιαζόμαστε για την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του κόσμου και του προσωπικού των εταιριών που μας διασπάσανε οι επαιοντες.
    Απαράδεκτη και με παιδική αφέλεια κρίνω την ενέργεια κοινοποίησης των εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών με την ΟΣΥ, απο αυτούς που προφανώς εύχονται να παρθεί αναδρομικά το επίδομα ευθύνης απο την ΟΣΥ ώστε να συνεχίζουν να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Αν μη τι άλλο φαίνεται ότι δεν έχουν διαβάσει το καθηκοντολόγιο του συνδικαλιστή - εκπρόσωπου των εργαζομένων και όχι των εαυτών τους και των κομμάτων που υπηρετούν. Είχα μια συνεχή απαξίωση γι΄αυτούς που δυστυχώς είναι αιρετοί και εκλεγμένοι απο εμάς, αλλά πλέον νιώθω και βλάξ καθώς όπως λεει ο θυμόσοφος λαός μας ¨αυτοί που μας αξίζουν μας κυβερνάνε και μας αντιπροσωπεύουν". Τελευταία ελπίδα μου καποια blog σαν κι αυτό που φιλοξενεί την άποψή μου, μήπως και η υγιής αντίδραση προκαλέσει όχι τη συγγνώμη των αντιπροσώπων μας αλλά την παραίτηση τους, που θα θεωρήσω αντρίκια πράξη και ταυτόχρονα του δίδυμου της ηγεσίας της ΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή