Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Συμφωνία για «πάγωμα» μισθών στον ΟΣΕ

Την πλειοψηφία - ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ - της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, επειδή «δεν έδωσε καμιά μάχη για την υπογραφή της ΣΣΕ, δεν οργάνωσε τον αγώνα για τη
διεκδίκηση ενός πλαισίου αιτημάτων που απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων. Αντιθέτως υπέγραψε μια ΣΣΕ που αφήνει παγωμένους τους μισθούς και αποδέχεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο διευκολύνει την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων και στον σιδηρόδρομο».
Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών σημειώνει ότι οι δυνάμεις της πλειοψηφίας είναι οι ίδιες «που όλα τα προηγούμενα χρόνια, και σήμερα, καλλιεργούν τις λογικές του αναγκαίου κακού, του εφικτού, βάζοντας εμπόδια στην ανάπτυξη της πάλης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ίδια πλειοψηφία, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την υπογραφή της, επικαλείται τους αναγκαστικούς νόμους που εμπόδιζαν τη διεκδίκηση!». Οι δυνάμεις της ΔΕΣΚ-Σ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) δεν συμφώνησαν ούτε στο διεκδικητικό πλαίσιο, ούτε στην υπογραφή της συγκεκριμένης ΣΣΕ.

πηγή rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου