Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Aνακοίνωση απο Πολιτιστική Πρωτοβουλία για το αποτέλεσμα των εκλογών

Λάβαμε και δημοσιεύουμε ανακοίνωση της Πολιτιστικής Πρωτοβουλίας
Συνάδελφοι,
Η Πολιτιστική Πρωτοβουλία σας ευχαριστεί θερμά για τη στήριξη στις εκλογές του ΠΜΚ. Θα είμαστε παρέα σε αυτό το πολιτιστικό κίνημα που συνεχίζει την αυτόνομη αλλά όχι μοναχική πορεία του πιο δυναμωμένο ανάμεσα στους σιδηροδρομικούς. Αυτό είναι για μας στοίχημα. Η παρέα. Η συμμετοχή. Η συλλογικότητα. 
Εκτιμώντας το αποτέλεσμα, τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας σαν νικητές. Όχι τόσο
για την αύξηση του ποσοστού και των εδρών μας. Όχι μόνο για την επιβράβευση των αγώνων μας τόσα χρόνια στα πολιτιστικά πράγματα. Αλλά γιατί δεν στήνουμε μηχανισμούς, δεν τηλεφωνάμε μέρα νύχτα για μια ψήφο, δεν στηριζόμαστε στους εν αποστρατεία συναδέλφους. Με τη δική μας οπτική των πραγμάτων, η Πολιτιστική Πρωτοβουλία είναι πρώτη δύναμη στους σιδηροδρομικούς.

Και θα είναι σίγουρα πρώτη δύναμη στο πολιτιστικό ρεύμα της ανατροπής. Ανατροπή μέσα από τη δημιουργία, ανατροπή μέσα από τα πολύχρωμα κινήματα που αγωνίζονται σήμερα υπέρ της ελεύθερης έκφρασης, υπέρ της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών, κόντρα στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, κατά του ξεπουλήματος των παραλιών και των νησιών μας, κατά της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ζωής μας … 


Γιατί όπως εξαρχής είπαμε …

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου