Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους δόκιμους βοηθούς μηχανοδηγού

Το στέκι είχε προειδοποιήσει απο την αρχή της μαθητείας των συναδέλφων για την προχειρότητα με την οποία ξεκίνησε και τα πολλαπλά προβλήματα που θα δημιουργούσε αυτή η προχειρότητα στο μέλλον .  

Έτσι τις τελευταίες μέρες οι συνάδελφοι καλούνται ενυπογράφος να
διαβεβαιώσουν την Υπηρεσία ότι θα προσκομίσουν μέχρι τις 6 Ιουνίου ,  τις ιατρικές εξετάσεις  που υπολείπονται (ζητήθηκαν εκ των υστέρων απο τον Γιατρό του ΟΣΕ ) για να συμπληρωθεί ο φάκελος τους και προκειμένου να προχωρήσουν οι εξετάσεις για τον βαθμό του βοηθού μηχανοδηγού  στα τέλη Ιουνίου.

Αυτό όμως έχει σημαντικό οικονομικό κόστος , ενώ σε όλες τις περιπτώσεις σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες , αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι εξετάσεις για την ένταξη στον κλάδο έλξης , γίνονται με ευθύνη και οικονομική κάλυψη της Εταιρείας .

Φυσικά έχει προκληθεί αναστάτωση και μεταξύ των συναδέλφων , που λογικό είναι ,  εκνευρίζονται με την απίστευτη προχειρότητα.
Θυμίζουμε ότι και στην περίπτωση της κίνησης , πρώτα ολοκληρωθήκαν οι ιατρικές εξετάσεις και μετά ξεκινήσαν τα προγράμματα εκπαίδευσης.

Δυστυχώς όταν εμείς γράφαμε τα αυτονόητα , κάποιοι συνάδελφοι έσπευδαν να μας κατηγορήσουν ότι κάνουμε συνδικαλιστικό  παιχνίδι. 

Δικαιωθήκαμε σε όσα λέγαμε με την διακοπή της μαθητείας για 1 βδομάδα πέρυσι τον Νοέμβρη για την ολοκλήρωση των ψυχοτεχνικών και σήμερα και πάλι βλέποντας την αγανάκτηση για την ταλαιπωρία στα πρόσωπα των νέων συναδέλφων , ξαναρωτάμε.

Αισθάνονται ικανοποιημένοι  όσοι στήριξαν τις  προχειρότητες της ΔΙΚΑΜ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τον περασμένο Οκτώβρη ;

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και αύριο στο ΔΣ του Σωματείου μας , όπου και θα υποστηριχτεί η θέση του να καλύψει άμεσα το κόστος των εξετάσεων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.



2 σχόλια:

  1. Σε όλους αυτούς που στήριξαν την προχειρότητα σε βάρος των συναδέλφων μας , αλλά και του κλάδου , χρωστάω μια απάντηση μιας και πολλοί είναι αυτοί που αναφέρονται σε εμένα τελευταία.
    Όταν την 1η μέρα της μαθητείας μετέβη στο ΚΕΚ και αναφέρθηκα στα προβλήματα που θα δημιουργούσε όλη αυτή η κατάσταση , ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ μου επιτέθηκε λέγοντας πως δεν θέλω τους συναδέλφους , ενώ και κάποιοι άλλοι χασκογελούσαν νομίζοντας ότι όλα λύνονται δια μαγείας.
    Σήμερα , ελπίζω να έχουν καταλάβει το τότε λάθος τους.
    Και σήμερα κατάλαβαν ότι εδώ στο στέκι της έλξης δεν χαριζόμαστε σε κανένα , όταν βλέπουμε να ταλαιπωρούνται άδικα συνάδελφοι μας.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και λέω τώρα εγώ,οτί κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει αυτές τις εξετάσεις,ή τελικά τον κόψουν οι γιατροί,τι θα γίνει??Θα πάνε στράφη όλοι αυτοί οι μήνες εκπαίδευσης,και ψυχικής ταλαιπωρίας?Ή μήπως είναι ακόμα ένα άδειασμα είς βάρος των νέων συναδέλφων?Αυτό που με ανυσηχεί όμως πιο πολύ είναι ότι δεν βλέπω κάμια αντίδραση από την μεριά τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή