Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Θέλουν να καταργήσουν κ την προσαύξηση της Κυριακής....

Εργασιακό μεσαίωνα προσπαθεί να επιβάλλει σε όλα τα επίπεδα η τρόικα αφού μετά τη de facto κατάργηση του 8ωρου στο μεγαλύτερο τμήμα του ιδιωτικού τομέα, μετά την προσπάθεια κατάργησης πενθήμερης ή εξαήμερης εργασίας έρχεται και η πρόταση για κατάργηση της επιπλέον αμοιβής για την εργασία τις Κυριακές. Ουσιαστικά σε ένα από τα e-mail που αντάλλαξαν κυβέρνηση
και τρόικα οι τροικανοί ζήτησαν την κατάργηση της προσαύξησης κατά 75% του ημερομίσθιου της Κυριακής το οποίο καταβάλλεται ως αποζημίωση στον εργαζόμενο για την εργασία του σε ημέρα αργίας. Αυτό την ώρα που έχουν επί της ουσίας καταργηθεί και οι υπερωρίες στο μεγαλύτερο μέρος του ιδιωτικού τομέα, οι μισθοί έχουν πέσει και το ωράριο έχει πάει... περίπατο.
 Μάλιστα η τρόικα προσπαθεί να επιβάλει κατάργηση της αποζημίωσης (αυτή σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι χρηματικά αλλά ρεπό μέσα στην εβδομάδα) στην Ελλάδα την ώρα που σε ΌΛΗ την υπόλοιπη Ευρώπη αποτελεί κανόνα. Για παράδειγμα στη Βουλγαρία υπάρχει και οικονομική αποζημίωση και ρεπό, ενώ στην Αυστρία η προσαύξηση δεν είναι απλά 75% αλλά φτάνει το 200%! Η Ελλάδα βέβαια δεν είναι ούτε Βουλγαρία ούτε Αυστρία, όμως τα πειράματα των τροικανών δεν μοιάζουν αθώα, ειδικά όταν μιλάμε για δικαιώματα που χρειάστηκαν αιώνες για να κατακτηθούν από τους εργαζόμενους και το ερώτημα είναι ποιες πραγματικά είναι οι προθέσεις της τρόικας και κυρίως ποιων πραγματικά είναι αυτές οι προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου