Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Έλεγχοι του ΣΕΠΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (κλάδος έλξης)

Σύμφωνα με  πληροφορίες που έχουμε στο στέκι της έλξης, το ΣΕΠΕ έπειτα απο την επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε έλεγχο στα κυκλώματα εργασίας στην ΔΙΚΑΜ και διαπίστωσε ΣΩΡΕΙΑ παραβιάσεων, με υπερβάσεις στα ωράρια εργασίας των μηχανοδηγών σε δεκάδες περιπτώσεις. Απολύτως αναμενόμενο..Αυτό όμως που μας εντυπωσιάζει εδώ στο στέκι της έλξης είναι
οι ανακοινώσεις των παρατάξεων ( και σε άλλους κλάδους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) που κάνουν λόγο για παραβιάσεις ωραρίων, όρων της εργατικής Νομοθεσίας κτλπ.

Εμείς απορούμε πραγματικά.

Οι συνδικαλιστές και οι παρατάξεις που τα γράφουν αυτά και μάλιστα έχουν και την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στα Σωματεία γιατί δεν προσφεύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Γιατί, η επίκληση τους μόνο και μόνο όταν πέφτουν κάποιες τιμωρίες ( δίκαιες ή άδικες) ή μετά απο συμβάν ΜΟΝΟ μειδίαμα προκαλεί στους αναγνώστες ,αλλά...  στους γνώστες των καταστάσεων δείχνει την αυταπόδεικτη προσπάθεια συνδιαλλαγής με την Διοίκηση.

Δυστυχώς το συνδικαλιστικό προσωπικό ακόμα δεν έχει αλλάξει νοοτροπία και αυτό αποδεικνύεται πλέον κάθε μέρα.

Όσον αφορά την έλξη, με την ΔΙΚΑΜ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχει οδηγηθεί τα τελευταία χρόνια στο ΣΕΠΕ ήδη 2 φόρες απο παράταξη της μειοψηφίας, θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις.
Όση πλάτη και να βάλει η πλειοψηφία των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ αν μέχρι τέλος Νοέμβρη δεν έχουν περάσει απο την Βουλή όσα υποσχέθηκε ο κ. Χρυσοχοίδης τότε θα έχουμε σοβαρές επιπτώσεις για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,αφού οι πληροφορίες μας λένε ότι δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή απο τις υπόλοιπες παρατάξεις που βλέπουν αυτό που αρνούνται να δούν όσοι φορούν παρωπίδες.
Χωρίς προσλήψεις η ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι καταδικασμένη σε κλείσιμο και περικοπή δραστηριοτήτων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο φυσικά , ότι ακόμα και σήμερα , 1 μηνά  μετά ,  ότι δεν έχει απαντηθεί η επερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον κλάδο των μηχανοδηγών.

Το στέκι της έλξης 

1 σχόλιο:

  1. Στείλτε τους ρε παιδιά και κατά Μ.Θ. μεριά να δουν τι γίνεται!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή