Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή Σ.Σ. Λαρισαικού για την φύλαξη των διαβάσεων


  Σκληρή επιστολή του Λαρισαϊκού προς την Διοίκηση του ΟΣΕ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της φύλαξης τους.Θα αγωνιστούμε με κάθε Νόμιμο  μέσο για την ανατροπή της Σύμβασης αναφέρει ο Λαρισαϊκός.Η επιστολή του Σωματείου στην Διοίκηση του ΟΣΕ

      Κύριε Σύμβουλε,
 Με την εφαρμογή του 3891 και την αποχώρηση των συναδέλφων μας με
μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων δημιουργήθηκαν  και δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα για την λειτουργία του οργανισμού.
                     Ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών “ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ” σε όλες τις συναντήσεις που είχαμε αναγνωρίζοντας τα προβλήματα λειτουργίας που υπάρχουν σας έδινε προτάσεις σοβαρές και εφικτές αλλά ταυτόχρονα και οικονομικές για να συνεχίσει ο οργανισμός να λειτουργεί με ασφάλεια. 
                     Δυστυχώς οι προτάσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές. Το αποτέλεσμα είναι να διογκώνονται τα προβλήματα λειτουργίας του οργανισμού και να καταφεύγετε σε λύσεις που να αγγίζουν τα όρια της νομιμότητας.
                    Στα όσα αναφέρονται παραπάνω τρανταχτό παράδειγμα είναι η υπογραφή της σύμβασης με αριθμό 7145/20-10-2014 και αναφέρεται στην παροχή υπηρεσιών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων με ανθρώπινο δυναμικό.
                    Σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για το πρόβλημα που θα προέκυπτε για την φύλαξη  των ισόπεδων διαβάσεων από τον Αύγουστο του 2012 στην συνάντηση που είχατε πραγματοποιήσει με το προεδρείο του Σωματείου. 
                   Προχωρήσατε στην υπογραφή της σύμβασης και αθετείτε την ίδια σας την υπογραφή, γιατί η σύμβαση δεν εναρμονίζεται με τον κανονισμό ισόπεδων διαβάσεων που έχετε υπογράψει εσείς στις 27/7/2011.
                  Είναι μονόδρομος για εμάς να αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για την αποτροπή αυτής της σύμβασης που πέραν των άλλων ανοίγει το ζήτημα του διαχειριστή υποδομής.
                   Τα τελευταία  χρόνια οι Σιδηροδρομικοί κατηγορήθηκαν ότι  υπεξαίρεσαν πλούτο από τον έλληνα φορολογούμενο, με τις επιλογές σας οι Σιδηροδρομικοί θα κατηγορηθούν ότι θέτουν σε κίνδυνο και αθώους πολίτες.  

      Κύριε Σύμβουλε,
                 Γνωρίζετε καλά με τις επιλογές της κυβέρνησης έχουν τεθεί σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας. Εμείς προσπαθήσαμε και προσπαθούμε καθημερινά με κόστος να λειτουργεί ο Σιδηρόδρομος διασφαλίζοντας έτσι και τις θέσεις εργασίας. 
                 Λόγω του ότι η πρακτική μας αυτή έχει εκλειφθεί ως  αδυναμία από όλη την ιεραρχία της διοίκησης σας δηλώνουμε ότι από τούδε και στο εξής ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο αυτή την προσπάθεια μας και μας εκθέτουν ως Σιδηροδρομικούς θα αντιμετωπιστούν με κάθε νόμιμο και αγωνιστικό μέσο.                    

                     



ΓΙΑ ΤΟΝ Σ.Σ. "ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου