Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ιδιώτες ελεγκτές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βάζει η κυβέρνηση

Αναρωτιόμαστε (κάπως φωναχτά) αν η ΠΟΣ έχει το Σχέδιο Νόμου...
Nομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την ανάθεση του ελέγχου των εισιτηρίων σε ιδιώτες έστειλε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στα κόμματα προς διαβούλευση.Η διατύπωση μάλιστα είναι “σε εξουσιοδοτημένους τρίτους”.Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έρχεται δυο μήνες μετά

τη θετική εξέλιξη της μείωσης των εισιτηρίων και των μηνιαίων καρτών στο πλαίσιο μιας στρατηγικής “με το μαστίγιο και το καρότο” του υπουργείου. Διότι ο κος Χρυσοχοΐδης γνώριζε πολύ καλά πως αν επιχειρούσε να βάλει ιδιώτες ελεγκτές με τις προηγούμενες τιμές των εισιτηρίων, “θα έπεφτε ξύλο” σε καθημερινή βάση σε μετρό και λεωφορεία.


Κι αυτό γιατί οι ιδιωτικές εταιρείες θα απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να είναι ιδιαίτερα αυστηροί και να κυνηγούν τα πρόστιμα με ζήλο, μιας και κατά πάσα πιθανότητα τα κέρδη τους θα είναι σε συνάρτηση με αυτά.

Γίνεται αντιληπτό πως για να παρακάμψουν τη σχετική ευαισθησία που επιδεικνύουν οι δημόσιοι ελεγκτές και να μειώσουν το κόστος, οι άνθρωποι του υπουργείου αποδυναμώνουν το λαϊκό χαρακτήρα των δημόσιων συγκοινωνιών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου