Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλο πρόβλημα με την ολίσθηση των συρμών στην περιοχή της Έδεσσας (βίντεο)

Στην ανάρτηση προσθέσαμε και video.
Πολλοί μηχανοδηγοί έχουν επικοινωνήσει μαζί μας, αναφέροντας το πρόβλημα με την ολίσθηση που υπάρχει στην περιοχή της Έδεσσας και ποιο συγκεκριμένα στο κομμάτι γραμμής απο Άγρα προς Έδεσσα και απο Έδεσσα προς Σκύδρα που υπάρχει και  η μια απο τις μεγαλύτερες κλίσεις στην Ελλάδα(28 τις χιλίοις).Παρά τις προσπάθειες των μηχανοδηγών όταν  στο σημείο επικρατούν
δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω και της έντονης βλάστησης και με την πτώση των φύλλων στην γραμμή το πρόβλημα με την ολίσθηση οξύνεται. Για να αντιμετωπιστεί αυτό στο σημείο της εισόδου του σταθμού υπάρχει και το λεγόμενο κλειδί ασφαλείας όπου οι μηχανοδηγοί ειδοποιούν όταν υπάρχει πρόβλημα και ο συρμός οδηγείται σε άλλη γραμμή.
Αυτό που θα πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ μας είπαν οι συνάδελφοι είναι να καθαριστεί η γραμμή απο την πυκνή βλάστηση (θυμίζουμε τις διατάξεις του Κανονισμού για το θέμα) προκειμένου να μην έχουμε σε κάθε δρομολόγιο τα ίδια προβλήματα.

Ελπίζουμε το θέμα να λυθεί απο τις αρμόδιες υπηρεσίες,ενώ θεωρούμε ότι και το Σωματείο μας θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη τις απαραίτητες ενέργειες.

Παρουσιάζουμε και βίντεο με την κατάβαση απο Άγρα προς Έδεσσα για να καταλάβουν όλοι οι μηχανοδηγοί το πρόβλημα με την κατωφέρεια και την πυκνή βλάστηση.Στο τέλος φαίνεται και το λεγόμενο κλειδί ασφαλείας.


Το στέκι της Έλξης - το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου