Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Φαρ Ουέστ ο Προαστιακός ....Νέο επεισόδιο επίθεσης σε συνοδό αμαξοστοιχίας

Νέο θλιβερό επεισόδιο είχαμε χτες στον Προαστιακό Αθηνών σε βραδινό δρομολόγιο προς Κιάτο.
Ποιο συγκεκριμένα στον σταθμό της Μαγούλας,
ομάδα επιβατών επιτέθηκε και προπηλάκισε τον μοναδικό ελεγκτή που υπήρχε μέσα στο τρένο.

Ο συνάδελφος που δέχτηκε την επίθεση δεν μπορούσε φυσικά να αμυνθεί αφού ήταν απροστάτευτος ενώ στην συνέχεια οι επιβάτες ( στην πλειοψηφία τους Ρομά) έριξαν πέτρες στον συρμό και δεν τον άφηναν επί ώρα να εκκινήσει.
Υπήρξε ακόμα και παρέμβαση των υπολοίπων επιβατών ( παρολίγο να έχουμε γενική σύραξη) και έπειτα απο αρκετή ώρα ο συρμός ξεκίνησε και πάλι.
Εμείς θα πούμε τα αυτονόητα που έχουμε ξαναγράψει για την απαξίωση που ζούμε στον Προαστιακό.
Όταν δεν υπάρχει παρουσία προσωπικού ή  αστυνόμευση στους σταθμούς ( και εννοούμε τις αποβάθρες) ,όταν στον Προαστιακό τα εκδοτήρια κλείνουν επειδή δεν υπάρχει προσωπικό να τα στελεχώνει καθόλη την διάρκεια της μέρας (επειδή έχουν ιδιωτικοποιηθεί και οι εργαζόμενοι σε αυτά δεν είναι δυνατό να βρίσκονται εκεί 19 ώρες την μέρα), όταν υπάρχει μόνο 1 συνοδός σε κάθε τρένο τότε θα βλέπουμε συνεχώς τέτοιες καταστάσεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συνάδελφοι μας απο την κίνηση πέφτουν θύματα επίθεσης και προπηλακίζονται.Ούτε είναι φυσικά αποκλειστικά θέμα με τους Ρομά ή άλλες κοινωνικές ομάδες.(όπως βολεύει κάποιους να λένε).
Έχουν προηγηθεί και άλλα πολλά περιστατικά .

Ελπίζουμε, επιτέλους κάποιος να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα πριν έχουμε τα χειρότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου