Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών για την αυριανή απεργία

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας βαίνει επιδεινούμενη τα τελευταία  έτη, γεγονός που η σημερινή κυβέρνηση ΔΕΝ σκοπεύει να αλλάξει, αφού ετοιμάζεται να ψηφίσει
έναν προϋπολογισμό λιτότητας και φόρων και να επιβάλλει ακόμα μια νέα πλειάδα μέτρων αντικοινωνικού χαρακτήρα, που θα εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο μισθωτούς και συνταξιούχους. Ετοιμάζονται δε να αλλάξουν τον συνδικαλιστικό νόμο και να ισοπεδώσουν έτσι κάθε ίχνος αντίστασης των εργαζομένων απέναντι στις πολιτικές της τρόικας και τους εκφραστές της. 
Οι σιδηροδρομικοί βρισκόμαστε στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιδιώξεων. Σήμερα οι διοικήσεις των εταιρειών του ομίλου είναι έωλες, τα οργανογράμματα δεν εφαρμόζονται, οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι τεράστιες με αποτέλεσμα οι σιδηροδρομικοί να εργάζονται σε δυσχερείς συνθήκες, τα έργα κωλυσιεργούν και η χρηματοδότηση τους είναι ελλιπής. Πλάνο για ανάπτυξη του δικτύου και του μεταφορικού έργου δεν υπάρχει, αντίθετα δρομολογούνται αποφάσεις για αναθεση του σιδηροδρομικού έργου σε ιδιώτες, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις σε απώλεια θέσεων εργασίας και για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων στο δίκτυο.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Η παρουσία όλων μας στις κινητοποιήσεις της 27-11-2014 είναι επιβεβλημένη, αφού δεν πρόκειται μονάχα για μια εθιμοτυπική απεργία ενόψει ψήφισης του προϋπολογισμού. Πρόκειται για το μέλλον μας στον σιδηρόδρομο. 
Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν ενεργά στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 27-11-2014 που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ (πλ. Κλαυθμώνος – 11:00π.μ.).
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. (Κάνιγγος 6) στις 10:30 π.μ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΒΑΡΑΣ              ΧΡΗΣΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου