Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή τοπικής γραμματείας Μηχανοστασίου Αλεξανδρούπολης προς ΠΕΠΕ

Αλεξανδρούπολη  29 / 11/2014 Προς ΠΕΠΕ                                      
  Η Αλεξανδρούπολη λόγω του τρόπου εκλογής των αντιπροσώπων, βάσει του καταστατικού είναι αποκλεισμένη από το ΣΤΑ. Σύμφωνα με την τελευταία παράγραφο του άρθ. 28 έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται σαν παρατηρητής. Όμως η Αλεξανδρούπολη δεν ήταν ποτέ και ούτε μπορεί να γίνει  
παρατηρητής. Είχε και έχει φωνή και άποψη και το δικαίωμα της να την εκφράζει ελεύθερα δεν μπορεί να της το στερήσει ή να της το χαρίσει κανένα καταστατικό. Γι αυτό δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία που καταστατικώς δεν μπορεί να έχει λόγο. Δεν μας ενόχλησε η μη πραγματοποίηση της ετήσιας συνέλευσης στο μηχανοστάσιο μας. Ούτως ή άλλως πέραν της «προσωπικής παράστασης» του κάθε συνδικαλιστή δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Δεν είναι απαραίτητο να διανύσουμε 2000 χλμ. για να παρευρεθούμε σε μια διαδικασία σε ρόλο που δεν μας τιμά. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, αλλά δεν θα πάρουμε άλλη απαξίωση.
ΥΣ 
Σαν απλά μέλη και εφ` όσον ερωτηθεί και το επιτρέψει το σώμα, καταθέτουμε  σκέψεις και προτάσεις που μπορεί να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης και καταστατικού. Η ΠΕΠΕ σαν σωματείο αιχμής και αν πράγματι έχει την θέληση να βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις και όχι να τις ακολουθεί, δεν μπορεί να λειτουργεί βάσει ενός καταστατικού που συντάχτηκε το 1994. Την εποχή εκείνη που οι συνθήκες ήταν εντελώς διαφορετικές, το καταστατικό ήταν καλό και λειτουργικό. Σήμερα όμως όλα είναι διαφορετικά. Οι εργασιακές συνθήκες, ο αριθμός μελών, η οικονομική κατάσταση τους και η αβεβαιότητα για το αύριο δεν έχουν καμία σχέση με το χθες  Τα πράγματα έχουν πάρει τέτοια τροπή, που είναι αδύνατον να τα ακολουθήσει. Σε μια εποχή που η πληροφορία διακινείται αστραπιαία, που τα γεγονότα διαδέχονται το ένα το άλλο με ασύλληπτους ρυθμούς, εμείς δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιούμε  συνελεύσεις αντιπροσώπων των 30 και πλέον ατόμων και να πιστεύουμε ότι διαμορφώνουμε το επόμενο διεκδικητικό πλαίσιο και δίνουμε λύσεις στα προβλήματα του κλάδου, όταν δεν μπορούμε να διαφυλάξουμε αυτά που έχουμε. 
Δεν είναι δυνατόν να περιφέρεται σε όλη τη χώρα ολόκληρο το ΔΣ και οι συν αυτώ παρατρεχάμενοι, για να ψηφιστεί ο οικονομικός απολογισμό και ο απολογισμός δράσης, κατασπαταλώντας τα ταμειακά αποθέματα του σωματείου σε ξενοδοχεία, μπουφέδες, ταβέρνες, έξοδα μετακίνησης, και συνδικαλιστικές αποζημιώσεις. Όλα αυτά ήταν πολύ καλά μόνο στο να διαμορφώνονται  προσωπικές επαφές των μελών και συνδικαλιστών. Αν στο σημερινό περιβάλλον οι ανάγκες του σωματείου είναι η σύσφιξη σχέσεων των μελών του και το «προσωπικό παιχνίδι» κάθε συνδικαλιστή, τότε σίγουρα, ή δεν έχετε αντιληφτεί τι γίνεται γύρω σας ή άλλα είναι τα μύχια σχέδια και βλέψεις σας.  
Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη , πέραν της εγρήγορσης για τα χρόνια και τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου , η σύσταση επιτροπής που θα μελετήσει  στο σύνολο και κατ άρθρο το καταστατικό και θα προτείνει τις απαιτούμενες τροποποιήσεις, ώστε να γίνει πιο ευέλικτο, αποτελεσματικό και σύγχρονο, ενσωματώνοντας και την νέα τεχνολογία. Η τεχνολογία είναι σε θέση να δώσει αξιόπιστες και φερέγγυες λύσεις, αρκεί να το θέλουμε. 
Αρκεί να θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Είναι σίγουρο ότι οι θιασώτες του παλαιού και αναχρονιστικού κατεστημένου θα προβάλουν αντιρρήσεις και θα στήσουν αναχώματα. 

Λύσεις υπάρχουν. Όποιος έχει διάθεση να τραβήξει μπροστά θα ψάξει και θα τις βρει.                                                                                                                
Η τριμελής γραμματεία  Μ.Α.

Δεβετζής Χρήστος  ( συνταξιοδοτήθηκε )

Οικού Ευθύμιος

Σελερίδης Τριαντάφυλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου