Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Μείον 10% στις επικουρικές για 1.000.000 συνταξιούχους

Δεν αρκούν όπως φαίνεται οι μειώσεις των συνάξεων που έχουν γίνει από το 2012 και φτάνουν το 45% για τα επικουρικά ταμεία. Όλα δείχνουν ότι η νέα, μεγάλη, μείωση στις επικουρικές συντάξεις έρχεται στις αρχές του νέου έτους.Σύμφωνα με τον
πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης Θανάση Καποτά, η νέα μείωση της επικουρικής σύνταξης θα είναι της τάξης του 10% και θα έρθει να προστεθεί στην μείωση 5,2% που είχε γίνει στις αρχές του χρόνου.

Η μείωση αφορά στους συνταξιούχους που παίρνουν τη σύνταξή τους μέσω του ΕΤΕΑ και ανήκουν δηλαδή στα Ταμεία: ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΑΔΚΥ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ και πρώην ΕΡΤ

Όλα αυτά καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η λεγόμενη ρήτρα μηδενικού χρέους και ξεκινά ο υπολογισμός των συντάξεων με τον νέο τρόπο που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Επισήμως, από την πλευρά του υπουργείου δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση ωστόσο από την πλευρά της ΠΟΠΟΚΠ η μείωση θεωρείται δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου