Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014

Δυσφορία στο Μαξίμου για την Σύμβαση της ΣΤΑΣΥ

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου για τις διαφωνίες των κυβερνητικών στελεχών, που λειτουργούν με βάση την προσωπική στρατηγική τους, σύμφωνα με την Real News.
Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα, αφενός αρνείται - κι εκείνος - να κάνει απολύσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφετέρου χαιρέτισε με ικανοποίηση και τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που υπεγράφη μεσοβδόμαδα μεταξύ της διοίκησης και των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (τραμ, ηλεκτρικός, μετρό).


Τι προβλέπει η σύμβαση; Επίδομα σίτισης 4 ευρώ ημερησίως, το οποίο οι εργαζόμενοι, θα λαμβάνουν στο τέλος του μήνα με τη μορφή δωροεπιταγής, επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, με «την πιο συμφέρουσα πρόβλεψη για τους εργαζομένους», ενώ διατηρεί σταθερά και τα μισθολογικά δεδομένα τους.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης, σε ανακοίνωσή του, λέει πως έτσι «εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη» και είναι αλήθεια αυτό. Πού είναι το πρόβλημα; Αφενός, όπως λέει το Μαξίμου, ότι ο Μ. Χρυσοχόίδης δεν είχε ενημερώσει κανέναν γι' αυτό και αφετέρου, πως η πολιτική του υπουργού Υποδομών είναι σε πλήρη αντίθεση με τα προαπαιτούμενα, που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Η κατάργηση των non wage benefits, όπως λέγονται όλα τα προνόμια - επιδόματα εκτός μισθοδοσίας, ήταν στις υποχρεώσεις του Οκτωβρίου, για τις οποίες θα ελέγξει την κυβέρνηση το κλιμάκιο της τρόικας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύσκεψη της Τετάρτης, έθεσε το θέμα και στον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος όμως - ως γνωστόν - έχει κόψει «διπλωματικές» σχέσεις με τον Μ. Χρυσοχοΐδη, λόγω της εσωκομματικής έντασης στο ΠΑΣΟΚ.


ΠΗΓΗ: http://www.metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου