Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Το Μεγάλο μας Τσίρκο 2 (απο τον Άσωτο 'Ιο της Έλξης)


Είναι αξιοσημείωτη η προσπάθεια απομόνωσης  κομματιού από ένα κείμενο που επιχειρεί να αναδείξει  τις μεγάλες αντιθέσεις που υπάρχουν στο μηχανοστάσιο του ΜΑΙ.
Οι υπόγειοι μηχανισμοί βγήκαν πάλι στο προσκήνιο για να υπερασπιστούν το κατεστημένο όπως άλλωστε είχαν κάνει και στην προσπάθεια διεκδίκησης προγραμματισμού εργασίας.Αυτοί που ήξεραν σε τι βάρδια θα εργαστούν<< απαιτούσαν>> από τους υπόλοιπους να
παίρνουν κάθε απόγευμα τηλέφωνο για να μάθουν την αυριανή τους βάρδι.Ήταν ενάντια σε οποιαδήποτε αλλαγή κατάστασης και το διαλαλούσαν με ευφάνταστα επιχειρήματα του τύπου είναι η ``φύση`` της δουλειάς αυτή και δεν μπορεί να υπάρξει προγραμματισμός εργασίας .
Βέβαια αυτοί που τα έλεγαν  είχαν απομακρυνθεί αρκετό καιρό από αυτήν την ``φύση``  που επικαλούνταν αφού ήξεραν ακριβώς  ποιες ώρες και σε ποιες βάρδιες θα εργαστούν σε βάθος χρόνου.Αυτό συνεπάγεται ότι o προγραμματισμός εργασίας ήταν εφικτός αλλά OXI για ολους.
Σήμερα που η ``φύση`` της εργασίας δεν έχει αλλάξει αλλά έχει κερδηθεί ο  προγραμματισμός εργασίας καταρρίπτονται και τα επιχειρήματα τους.
Οι ίδιοι σήμερα άνθρωποι προσπαθούν να παραφράσουν το νόημα του προ λίγων ημερών κειμένου αφού αντί να δώσουν βαρύτητα στην ουσία του που είναι η έλλειψη προσωπικού, η καταστρατήγηση των κανονισμών ασφάλειας και εργασίας από την εταιρεία με την κραυγαλέα  σιωπηρή στάση του σωματείου, των προϊσταμένων  και τη τεράστια αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα σε συναδέλφους , επιλέγουν για ευνόητους αλλά μη αποδεκτούς λογούς να τονίζουν ότι το πρόβλημα είναι η δημοσιοποίηση των παραπάνω.

Προφανώς ο εργασιακός μεσαίωνας που υπάρχει καθώς και η ανισότητα μεταξύ του προσωπικού είναι πράγματα που δεν θέλουν να βγαίνουν προς τα έξω ώστε να συντηρούνται εις τους αιώνας των αιώνων…..

Στο κάτω κάτω η έλλειψη προσωπικού δεν τους αφορά αφού δεν τους επηρεάζει.

Το κίνητρο του κειμένου παρ όλες τις εσκεμμένες παρανοήσεις και <<μεταφράσεις>>   παραμένει και είναι η πάλη για την ισότητα στους χώρους εργασίας ,η ανάδειξη της υπευθυνότητας που χαρακτηρίζει τον επικίνδυνο  κλάδο των μηχανοδηγών ,η πάλη για τα καταστρατηγημένα εργατικά δικαιώματα ,η αναγκαιότητα των προσλήψεων και η ασφαλής λειτουργία του σιδηρόδρομου για τους εργαζόμενους και  τους επιβάτες….


Άσωτος Ίος

2 σχόλια:

  1. Ας πούμε και μερικά ουσιαστικά πράγματα.
    Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες στο ΜΑΙ είναι η αποθέωση της γυφτιάς,δείχνει το ποιον όσων θίχτηκαν απο ένα κείμενο που στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των συνειδήσεων των μηχανοδηγών στο ΜΑΙ έγινε ευρύτατα αποδεκτό κυρίως γιατί έλεγε ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Των μηχανοδηγών ξαναγράφω και όχι όσων θίχτηκε το υπερεγώ τους, επειδή νομίζουν ότι η ανέχεια συναδέλφων στο πρόσωπο τους μπορεί να είναι παντοτινή.
    Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει πρόβλημα.Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η επίθεση ορισμένων "αριστερών" με βαρύτατους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, δείχνει την απόγνωση τους, την μιζέρια και το ότι ποτέ μα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για την λεγόμενη ταξική συνείδηση που θέλουν υποτίθεται να καλλιεργήσουν.
    Η κατάπτωση τους φάνηκε απο τους επίσης χυδαίους χαρακτηρισμούς και τις συνταγές για ...ελαφάκια που μοιράζαν αυτοί που τρώγανε ντολμαδάκια μαζί με την Μαρίκα το 1990 στην Γλυφάδα. Ουδέποτε και κανείς απο αυτούς ενδιαφέρθηκε πραγματικά για τα δικαιώματα των μηχανοδηγών, παρά μόνο για την προσωπική του βόλεψη.Άλλωστε μόλις πέρυσι το καλοκαίρι κανείς απο αυτούς δεν μίλαγε όταν συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ έστελνε σε πενθήμερη αργία 2 συναδέλφους του, παίρνοντας ένα εμπορικό με διαπιστωμένο πρόβλημα στην πέδη και στο Φύλλο Πορείας και αδειάζοντας τους 2 προηγούμενους που το έγραψαν. Κιχ δεν βγάλανε τότε, ουρλιάζουν απο προχτές.
    Σε πλήρη συγχορδία ο αριστερός και δεξιός ψάλτης του ΜΑΙ, παίζουν άριστα το έργο.
    Οι υπόλοιποι που απλά παρακολουθούμε αηδιασμένοι, καταλαβαίνουμε γιατί κάποιοι έκαναν 70 χρόνια να αναγνωρίσουν τον Άρη, γιατί το βρώμικο 90 είναι πάντα επίκαιρο.Ο κοινός τους εχθρός είναι όποιος θέλει να αλλάξει το βαθύ κατεστημένο που υπηρετούν πιστά. Ο ένας γιατί πιστεύει σε αυτό , ο άλλος γιατί επενδύει στην εξαθλίωση. Απαραίτητοι και συνάμα αχώριστοι.
    Δυστυχώς για αυτούς (και αποδείχτηκε στις εκλογές της ΠΕΠ) πάνε απέδητοι στον κατήφορο -τουλάχιστο -όσο στηρίζουν αυτήν την κατάντια σε όλους τους χώρους.
    Και μπράβο στον Άσωτο για τον τρόπο αντιμετώπισης των επιθέσεων που δέχτηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα Εδώ θα πληρωθούν Άσωτε .
    Όλα Εδώ θα εξοφληθούν με το ανάλογο κόστος και τον ανάλογο τόκο που αντιστοιχεί στον καθένα! ...τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο δεν θα πληρώσει κάποιος._
    Εδώ είναι το χάδι, το μαστίγιο και το τσεκούρι........!
    ..Δεν υπάρχουν κόλαση και παράδεισος για νοήμονα όντα!
    ..Δεν υπάρχουν οι καλοί, οι κακοί, και οι άσχημοι των παραμυθιών στον κόσμο μας …άρρωστοι τελικά υπάρχουν και χρειάζονται επείγουσα νοσηλεία γιατί θ’ αρρωστήσουν και τους υγιείς.
    Πίστεψέ με.., Εδώ είναι η απόληξη της συμπαντικής πραγματικότητας με ό, τι της έχει ενσωματώσει ο χρόνος!
    ..Δεν υπάρχει κάτι να βρει κάποιος εδώ από κάτω ..εκτός από την ατομική ικανοποίηση, την ατομική εξαθλίωση και τον ηθικό ξεπεσμό.
    ..Εμάς που μας βλέπεις γεμάτους Ζωή(!) ..Έχουμε ακόρεστο πάθος για χρήμα, για εξουσία και μεγάλες τάσεις για κυριαρχία!
    Όταν δεν μας κάτσουν τα ποθούμενα.., διδαχθήκαμε σαν «ευπροσάρμοστοι μαθητές και καλοί πολίτες που είμαστε για μια καλή κοινωνία», να βολευόμαστε στ’ αβγά μας, με ήθη, έθιμα, θρησκείες, μυριάδες παραδόσεις αποτυπωμένες στα καλύτερα συναισθήματά μας …Ελπίζοντας πάντα στη θεά τύχη και τα δαιμόνια παιδιά της, τον Είθε, τον Άμα και τον Άμποτε· να μας κάτσει η καλή, μπας και καταφέρουμε να πηδήξουμε κάποιους απ’ τους αδύναμους!
    "..όχι τους δυνατούς ..μόνο τους αδύναμους"!
    Όντως.., Είμαστε ο Κάτω Κόσμος & δεν υπάρχει παρακάτω!

    Δεν υπάρχει Άσωτε κάτι παραπάνω ή κάτι παρακάτω, απ’ αυτό που σήμερα όλοι βιώνουμε.. Απλά, λόγω της μπόχας που αισθάνθηκες να σε πλημμυρίζει· βρήκες την δύναμη να γυρίσεις να κοιτάξεις το μεγάλο γρανάζι που μας κινεί στροβιλιζόμενους γύρω- γύρω απ’ τον απόπατο· να δίνουμε συνεχώς αξία με χαρές συνθήματα και πανηγύρια στα περιεχόμενα του πάτου… με συνέπεια την μετάδοση κίνησης στον ατέρμονα της βλακείας ..ουκ έστιν αριθμός & μέτρο!
    …Τα ρολόγια μπορεί να δείχνουν τον απόλυτο συγχρονισμό του γραναζωτού μανιατού …αλλά τα καντάρια τα μετράει από κάτω χρονογράφος ..αν το πρόσεξες είναι μεγαλύτερος για ν' αντέχει το παραγόμενο ….έργο(!)
    Δυστυχώς αγαπητέ μου, πολύ θέλουμε να βλέπουμε τη ξεφτίλα, λίγοι την καταλαβαίνουμε, πιο λίγοι την αισθανόμαστε μιας και μπορούμε να την περιγράφουμε, και ελάχιστοι μπορούμε να κάνουμε που@άνα τα γρανάζια, τα ρολόγια και τ’ ανθρωπάκια της ξεφτίλας.

    Αύριο θα σου στείλω το ανθρωπάκι να κοιτάζει το μεγάλο Γρανάζι ..μου μάτωσε λίγο ...αλλά κατάφερα να το γιατρέψω και να το βάλω πάλι να τρέχει! ...Έχει μεγάλο παράπονο με το χώρο και διαμαρτύρεται έντονα και αρχίζω να βλέπω σοβαρά την αλλαγή του χώρου του!

    Καλό βράδυ Άσωτε με κάτι δυνατό!
    https://www.youtube.com/watch?v=frA_DA0DE3I
    Ό,τι σου έγραψα είναι στους στίχους και στο video

    ΑπάντησηΔιαγραφή