Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Χρήστος ο 39ος μηχανοδηγός στην σύνταξη ΧΩΡΙΣ το ευθύνης

Το στέκι της έλξης συνεχίζει να μετρά τους μηχανοδηγούς που συνταξιοδοτούνται χωρίς το επίδομα ευθύνης, μετά την υπογραφή της ΣΣΕ τον Μάη του 2014. Συνεχίζει να μετρά για να ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ την περυσινή ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ εκτροπή όταν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ απαγόρεψαν την ψηφοφορία σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, ψηφοφορία που θα άλλαζε τα δεδομένα για το διεκδικητικό πλαίσιο της έλξης. Ο 39ος μηχανοδηγός που συνταξιοδοτείται είναι ο 
Χρήστος Στόικος απο το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και την Ειδομένη.


Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του και θα χαιρόμαστε να τον συναντάμε στα τρένα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η καταμέτρηση αυτή έχει γίνει ο εφιάλτης των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης, αφού υπενθυμίζει σε όλους τους μηχανοδηγούς το τι συνέβη στις περυσινές συνελεύσεις.

Πως δηλαδή ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης υποσχέθηκαν το επίδομα, πως με λεονταρισμούς οι 7 εκπρόσωποι τους καύχαζαν ότι δεν θα υπογραφεί ΣΣΕ χωρίς αυτό και πως τελικά και οι 7 υπερψήφισαν την περυσινή ΣΣΕ , στερώντας απο 39 μηχανοδηγούς (μέχρι στιγμής) τον υπολογισμό ενός επιδόματος στις συντάξιμες αποδοχές τους , ενός επιδόματος για το οποίο κατέβαλαν εισφορές εδώ και 25 χρόνια.

Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου