Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Οι εργοδότες τρέχουν να προλάβουν την αποκατάσταση των Σ.Σ.Ε. !!!

Απαράδεκτες καταστάσεις στην αγορά εργασίας, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθήθηκαν την τελευταία 5ετία.
Τσουνάμι ατομικών συμβάσεων από τις εταιρείες για να προλάβουν τις συλλογικές!Με μείωση ωραρίου μειώνουν τον μισθό για να μην ισχύσουν τυχόν αυξήσεις που έρχονται.Ωμός εκβιασμός των εργαζόμενων για να μην ισχύσουν οι αλλαγές στον ιδιωτικό τομέα.


Μια τεράστια παγίδα στήνεται για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Με την κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα αποκατασταθεί το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων και με την επαναφορά της μετανέργειας αλλά και της επέκτασης των συμβάσεων προ των πυλών είναι εκατοντάδες οι εταιρείες που σπεύδουν να προλάβουν τις αλλαγές ώστε να “κλειδώσουν” τους χαμηλούς μισθούς μισθούς που δίνουν μετά τις περικοπές και να μην αναγκαστούν να δόσουν ούτε ένα ευρώ αύξηση.


Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας και της ΓΣΕΕ το εξής φαινόμενο:

Εταιρείες καλούν μαζικά τους υπαλλήλους και τους υποχρεώνουν σε αλλαγή της σχέσης εργασίας που έχουν μαζί τους. Αναγκάζουν υπό την απειλή απόλυσης τον εργαζόμενο να υπογράψει νέα, ατομική, σύμβαση με μικρότερο ωράριο και φυσικά μικρότερο μισθό, χωρίς υπερωρίες και αμοιβές σαββατοκύριακου.

Το χειρότερο είναι ότι η σύμβαση αυτή δεν έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Δεν έχει ημερομηνία λήξης δηλαδή και έτσι ο εργαζόμενος σε περίπτωση που αποκατασταθούν οι συλλογικές συμβάσεις δεν καλύπτεται.

Δεν έχει δηλαδή ελπίδα μερικής ή πλήρους αποκατάστασης των αποδοχών και των εργασιακών του δικαιωμάτων.

1 σχόλιο:

  1. Τα σχέδια αυτά τα απεργάζονταν στην Ε.Ε εδώ και μια δεκαετία και ήταν ήδη γνωστά στο Ι.Ν.Ε και τη Γ.Σ.Ε.Ε. Το χρονικό διάστημα που θα υλοποιούνταν και στη χώρα μας αγνοούσαμε, δυστυχώς!!
    Οι ευέλικτες μορφές εργασίας μάλιστα αρκετά χρόνια εφαρμόζονται σε χώρες της Ε.Ε.

    Ηταν προμελετημένη η υποδούλωσή μας στα νύχια του Δ.Ν.Τ και των διεθνών τοκογλύφων και με παραποιημένα στοιχεία βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι σε μια παγίδα που ήταν στημένη για την εξυπηρέτηση της πλουτοκρατίας και των τυχοδιωκτών που ζουν από το αίμα του λαού.

    Γι αυτό και από το "λεφτά υπάρχουν'' με το οποίο πήρε το μεγάλο ποσοστό το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 2009 και την δήλωση του Γ.Α.Π για "global government" δηλαδή παγκόσμια διακυβέρνηση, φθάσαμε στα Ζάππεια 1,2 και από αντιμνημονιακή κυβέρνηση που έταζε ο Σαμαράς είχαμε την πιο αντιεργατική, αντιλαϊκή, ανθελληνική
    κυβέρνηση των τελευταίων 40 χρόνων με την στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- για να μην ξεχνάμε-!!!

    Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στενάζουν και η ανεργία μαστίζει, η σύγχρονη δουλεία είναι παρούσα- λείπουν μόνο τα κάτεργα και οι αλυσίδες που υπήρχαν στον μεσαίωνα - μια πανευρωπαϊκή ηγεμονία της Γερμανίας απειλεί την Ευρώπη και τη χώρα μας.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη




    ΑπάντησηΔιαγραφή