Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Η μελέτη δανειστών και προηγούμενης Κυβέρνησης για τα Ταμεία που απορρίπτει ο Δ. Στρατούλης

Στο συρτάρι με τα αζήτητα είναι αποφασισμένος να τοποθετήσει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων  Δημήτρης Στρατούλης τη μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων, την οποία εκπόνησε η προηγούμενη κυβέρνηση και προβλέπει σημαντική μείωση των συντάξεων μέχρι το 2020 και αύξηση του ορίου ηλικίας
συνταξιοδότησης στα 72 έτη μέχρι το 2060.
Η μελέτη, που αποκαλύπτει η «RealNews», ακολουθώντας τα όσα προβλέπει ο Ν. 3863/2010 με τον οποίο από το 2011 και ανά τρία χρόνια τα νομοθετημένα όρια ηλικίας θα διαμορφώνονται ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής των συνανταξιούχων μετά το 65ο έτος, προβλέπει ότι τα όρια ηλικίας αρχίζουν να αυξάνονται σταδιακά από τα 67 (που είναι σήμερα για πλήρη σύνταξη) στα 69 μέχρι το 2030 και θα διαμορφωθούν στα 72 μέχρι το 2060.
Για τη μειωμένη σύνταξη, τα όρια ηλικίας από τα 62 (που είναι σήμερα) θα φτάσουν στα 64 μέχρι το 2030 και στα 67 μέχρι το 2060. Για τη σύνταξη με 40 χρόνια ασφάλισης, το όριο συνταξιοδότησης δείχνει να αυξάνεται στα 64 μέχρι το 2030 και τα φτάσει στα 67 σε τέσσερις δεκαετίες.
Ο αναπληρωτής υπουργός αναμένεται να ξεκινήσει διάλογο για την ανασυγκρότηση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού, εκπονώντας παράλληλα νέα αναλογιστική μελέτη έως το τέλος του καλοκαιριού.

  • Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της «RealNews» (08-03-15)κλικ στην εικόνα 




1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι, σήμερα 8 Μάρτη εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα (των δικαιωμάτων της γυναίκας).
    158 χρόνια από το κίνημα των υφαντριών στην Νέα Υόρκη για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής, ισότητα στην εργασία και τις αμοιβές, μείωση του ωραρίου από 16 ώρες σε 12. Ενα κίνημα που πνίγηκε στο αίμα.

    Παγκοσμίως η γυναίκα ακόμη δεν έχει εξαλείψει τις ανισότητες και τον ρατσισμό εις βάρος της λόγω του φύλου της.
    Στην Ευρώπη και στην χώρα μας αν και έχει αλλάξει η νομοθεσία και το οικογενειακό δίκαιο και έχουμε δικαίωμα ψήφου τα τελευταία 63 χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια
    οι εργαζόμενες γυναίκες δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα.
    Γυναίκες στην πλειοψηφία είναι οι μακροχρόνια άνεργες και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%.
    Αδήλωτη εργασία και χαμηλές αποδοχές, ανασφάλιστη εργασία και ανισότητες είναι μάστιγα των τελευταίων χρόνων, στις εργαζόμενες γυναίκες
    Αν και αποτελούμε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού η εκπροσώπησή μας στα κέντρα λήψεων αποφάσεων είναι χαμηλή και όταν κατέχουμε θέσεις ευθύνης καλούμαστε να το αποδείξουμε σε διπλάσιο βαθμό από τους άντρες.

    Τιμούμε τους αγώνες των γυναικών, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην υποτίμηση και διακρίσεις των φύλων, των κοινωνικών ανισοτήτων, την βία.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή