Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Υπ. Οικονομικών : Νέα Νομοθεσία για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος του 2015

Άμεσα ξεκινά ο διάλογος  για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα
έχει ψηφιστεί ο σχετικός νόμος.
Σημειώνεται ότι χτες το μεσημέρι υπήρξε συνάντηση της ελληνικής πλευράς και εκείνης των θεσμών, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, με αποκλειστικό αντικείμενο τα εργασιακά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά προτείνει να εφαρμοστούν οι βέλτιστες πρακτικές, με βάση και τις εκθέσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Κοινωνικών Δικαιωμάτων, η οποία επιβλέπει την εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου