Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αποχώρησε απο τον ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Τερζόγλου

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του συναδέλφου Τερζόγλου Παναγιώτη με τίτλο "Απο καρδιάς στους συναδέλφους σιδηροδρομικούς". Διαβάζουμε :
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

αλήθεια, πόσες φορές σας προσφώνησα έτσι, από το 1984 μέχρι σήμερα! Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί μέχρι σήμερα, μου δώσατε πολλές φορές με την ψήφο σας τη δυνατότητα, να σας εκπροσωπήσω είτε σε συνδικαλιστικό είτε σε πολιτικό επίπεδο. Με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη
σας πολλές φορές και αυτό είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ.


Θέλω να ζητήσω συγνώμη από όσους θεωρούν ότι τους ξεγέλασα ή ότι χρησιμοποίησα την ψήφο τους για μικροπροσωπικό η μικροκομματικό όφελος. Εάν κάποια στιγμή έγινε κάτι τέτοιο, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έγινε, παρά την πρόθεση μου.

Από την πρώτη στιγμή που άρχισα να ασχολούμαι με τα κοινά, κάποιο Νοέμβρη του 1974 προσπάθησα να είμαι συνεπής με τους γύρω μου. Το ίδιο προσπαθούσα και στις τελευταίες εκλογές του Γενάρη 2015 όταν προσπαθούσα να σας πείσω να ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ανατρέψουμε το καθεστώς αναξιοπρέπειας, διαφθοράς και σαπίλας που είχαν εγκαθιδρύσει ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. Είχαμε επεξεργαστεί μαζί, θέσεις για πολλά ζητήματα τόσο κοινωνικά όσο και εργατικά. Είχαμε διαμορφώσει μια πλήρη πρόταση 52 σελίδων για την ανασυγκρότηση του σιδηρόδρομου ως ενιαίου δημόσιου οργανισμού στην υπηρεσία της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με (μας) διαβεβαίωνε ότι θα υλοποιήσει τόσο αυτές τις προτάσεις όσο και ότι θα αποκαταστήσει σταδιακά αδικίες ετών, τόσο προς τους ανέργους όσο και προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και ασφαλιστικά ταμεία.

Κάθε φορά με ρωτούσατε: Εάν δεν κάνει αυτά που υπόσχεται; Εάν ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ και δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του όπως έκαναν και οι προηγούμενοι;

Η απάντηση μου στο ερώτημα σας ήταν μία και μοναδική: Σας καλώ να παλέψουμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και εάν διαπιστώσουμε ότι αρχίζει να μην τηρεί τις δεσμεύσεις του, τότε πρώτος εγώ θα αγωνιστώ για την ανατροπή του. Δυστυχώς, ήρθε η ώρα λοιπόν!!!

Πριν λίγο κατέθεσα στην οργάνωση Μελών που ανήκα την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η πρώτη πράξη αξιοπρέπειας και συνέπειας που μπορώ να κάνω απέναντι σε μία κυβέρνηση και ένα κόμμα που από τη συμφωνία στις 20/2/2015 μέχρι την πραξικοπηματική υπογραφή του μνημονίου από τον κ. Τσίπρα, υπέστη οβιδιακή μνημονιακή μετάλλαξη, την οποία αδυνατώ να στηρίξω.

Αδυνατώ να στηρίξω την παραπέρα υποδούλωση της χώρας στην καπιταλιστική Ε.Ε. και ΔΝΤ, μέσω της συνεχόμενης αύξησης του χρέους.
Αδυνατώ να στηρίζω πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας μέσω λιτότητας και περικοπών.
Αδυνατώ να στηρίζω γκέτο μεταναστών.
Αδυνατώ να στηρίζω ΜΑΤ να δέρνουν διαδηλωτές.
Αδυνατώ να στηρίζω πολιτικές που συνεχίσουν να απαξιώνουν υγεία και παιδεία.
Αδυνατώ να ξεπουλώ αεροδρόμια, λιμάνια, δημόσια περιουσία κ.α.
Αδυνατώ να ξεπουλήσω το σιδηρόδρομο που 32 χρόνια αγωνίζομαι για την επιβίωση του.
Αδυνατώ να επιτρέπω στη διαπλοκή και στη διαφθορά να συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει.
Αδυνατώ να στηρίζω κόμμα επαγγελματιών, ρουσφετιών και μπαρμπάδων από την Κορώνη.

Για όλους αυτούς τους λόγους, που επικυρώθηκαν με την υπογραφή του μνημονίου, αποφάσισα μετά από 11 χρόνια συνεχούς παρουσίας να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως από την ενεργή πολιτική, κοινωνική και αγωνιστική δράση.

Για μένα ήταν εύκολη η απόφαση να υπογράψω την ίδρυση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ γιατί οι θέσεις της και οι σύντροφοι που την συνιδρύσαμε, αποτελούν όλα εκείνα που παλεύω και παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες μαζί με συντρόφους που ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο, θα πάρουμε πρωτοβουλίες, καλώντας τους σιδηροδρομικούς σε στήριξη της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ που μέσω των στελεχών της, πάντα ήταν είναι και θα είναι στο πλευρό τους.

Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Παναγιώτης Τερζόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου