Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

«Εφυγε» ο μηχανοδηγός του «Μουντζούρη» Γιάννης Δαμίγος

Φτωχότερη από χθες η μεγάλη σιδηροδρομική οικογένεια του Βόλου καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο Γιάννης Δαμίγος, ένας από τους παλιότερους μηχανοδηγούς που ευτύχησε να χειρίζεται τον ιστορικό «Μουντζούρη» και να τον οδηγεί από το Βόλο στα Λεχώνια, τη Γατζέα και τις Μηλιές.Ιστορική μορφή του ΟΣΕ στο Βόλο, ο «Μπαρμπαγιάννης» όπως τον θυμούνται οι παλαιότεροι, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στο σιδηρόδρομο και αγωνίστηκε
στη δεκαετία του ’80 για την επαναλειτουργία του «Μουντζούρη», πρωτοστατώντας στη σύσταση του Συλλόγου Φίλοι του τρένου και τελικά πέτυχε να δει το τρενάκι του Πηλίου, με νέα ντιζελομηχανή, να εκτελεί και πάλι τα δρομολόγια από Λεχώνια έως Μηλιές.


Η προσφορά του δεν περιορίστηκε στο Σιδηροδρομικό κίνημα αλλά αναμείχθηκε και με τα δημοτικά καθώς είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου και είχε διατελέσει και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Συνδέσμου του Κοιμητηρίου «Κούκος».

Η αγάπη της συζύγου του Χρυσούλας για τη μουσική και η συμμετοχή της ως σοπράνο στη Βολιώτικη Χορωδία, τον έφερε κοντά και στη Χορωδία και ήταν αρωγό μέλος και υποστηρικτής των δραστηριοτήτων της.

Ψηφίσματα για το θάνατο του Γιάννη Δαμίγου εξέδωσαν το Δ.Σ. του Συλλόγου «Φίλοι του Τραίνου Βόλου-Πηλίου» και η Βολιώτικη Χορωδία.

Πηγή http://www.taxydromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου