Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ν. Νικολόπουλος: Επίκαιρη ερώτηση για το έργο της σήραγγας Όθρυος της ΕΡΓΟΣΕ

Σε καταγγελίες προχώρησε ο Βουλευτής Αχαΐας, Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης  προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, με θέμα:
“Σκάνδαλο του έργου της  Σήραγγας Όθρυος της ΕΡΓΟΣΕ ( Σύμβαση 470/21-4-2007)”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή, «ο κ. Νικολόπουλος, αφού αναφέρθηκε στις επανειλημμένες Ερωτήσεις & Α.Κ.Ε που κατέθεσε τις προηγούμενες Κοινοβουλευτικές Συνόδους της Βουλής για το παραπάνω θέμα, κατήγγειλε τους προηγούμενους υπουργούς τριών (3) διαδοχικά Κυβερνήσεων(Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά) ότι κατέφυγαν, «κατά παραγγελία» των «εθνικών εργολάβων», σε πέντε (5) νομοθετικές πρωτοβουλίες, «Κουτσονόμους» δηλαδή, προκειμένου να συγκαλυφθεί το τεράστιο σκάνδαλο της σύμβασης 470/2007 της σήραγγας της Όθρυος της ΕΡΓΟΣΕ και να "ξεπλύνουν" τα  κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα Κρατικών Λειτουργών και των υπευθύνων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ του κ. Μπόμπολα.

Ο κ. Νικολόπουλος, απευθυνόμενος στον παριστάμενο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Σπίρτζη, είπε:

«Εσείς, μια και προέρχεστε από αυτόν τον κλάδο, ξέρετε πολύ καλά -και γι’ αυτό δεν θα έχετε καμιά απολογία- τι θα γίνει αν αφήσετε αυτό το σκάνδαλο να εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά και όλους εμάς που ερχόμαστε και κάνουμε κοινοβουλευτικό έλεγχο και έχουμε ως παράσημα τις αγωγές και τις μηνύσεις και τις απειλές αυτών. Δεν έχει κινηθεί ποτέ ούτε η Πρόεδρος της Βουλής ούτε η Κυβέρνηση στις επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει εδώ και από άλλους συναδέλφους και από εμένα».

Ο κ. Νικολόπουλος είπε ακόμη, ότι ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης,  με μια «ΕΚΘΕΣΗ» του – καταπέλτη επιβεβαίωσε πλήρως τις καταγγελίες και έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών και στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών για τον πειθαρχικό έλεγχο των Διοικητικών και Υπηρεσιακών Οργάνων της ΕΡΓΟΣΕ.

Όμως, ενώ η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της, ασκώντας ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος εναντίον των υπευθύνων τόσο της ΕΡΓΟΣΕ, όσο και της εταιρείας ΑΚΤΩΡ,  οι αρμόδιοι κατά σειρά υπουργοί Μεταφορών, όχι μόνο δεν προέβησαν σε κανένα πειθαρχικό έλεγχο των επίορκων υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ, αλλά τους διατήρησαν μέχρι σήμερα στις νευραλγικές για τα συμφέροντα των «εθνικών εργολάβων» θέσεις τους!!!

«Είναι δυνατό τα ίδια υπηρεσιακά πρόσωπα που κατηγορούνται -όχι από εμάς, όχι από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορούνται κανονικά- να μην έχουν πάει πειθαρχικό, να είναι στις θέσεις τους, να υπογράφουν;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος.

Και συνέχισε ο κ. Νικολόπουλος: Κύριε Σπίρτζη, την επόμενη φορά που θα τους έχετε εκεί, εγώ θα λέω: «Με συγχωρείτε πολύ, δεν μπορεί να μην το ξέρατε. Δεν γίνεται!» Καλά οι προκάτοχοί σας, λοιπόν. Είπαμε «εντάξει», πήραν την απάντησή τους.

Μας λύθηκε η απορία για το πώς βρισκόντουσαν στις θέσεις των Υπουργών. Έλεγα εγώ τόσα χρόνια: «Ρε, πώς βρέθηκε ο τάδε Υπουργός Δημοσίων Έργων;»

Αγαπητέ μου, κύριε Πρόεδρε, κύριε Νικήτα, το πρώτο νομοσχέδιο που έφερε εκείνος ο Υπουργός, ο εκ μεταγραφής στην παράταξη, ήταν να καθαρίσει αυτή την υπόθεση. Άκου να δεις! Όλα τα αντισυμβατικά και τα αμαρτωλά τα έφερε εδώ και τα βάφτισε στην «κολυμπήθρα του Σιλωάμ» και έτσι ό,τι αιρέσεις υπήρχαν τις έκανε νόμο του κράτους». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου