Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν «χτυπά» τις απεργίες, ωστόσο…

Δεν ξέρουμε εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερή ή αριστερίστικη ή μνημονιακή ή αλλοπρόσαλλη ή… οτιδήποτε άλλο (ο καθένας, ας βάλει, τον δικό του χαρακτηρισμό).Στο τομέα των μεταφορών είναι γεγονός ότι το αρμόδιο υπουργείο δεν «χτυπά» τις
απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας των εργαζομένων.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει κινητοποιήσεις από εργαζομένους στο μετρό, στο σιδηρόδρομο, στα αεροδρόμια (ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας), κτλ.
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δώσει κατευθύνσεις στις διοικήσεις των εποπτευόμενων φορέων, ώστε να μην κινούνται νομικά εναντίον των απεργιακών κινητοποιήσεων,ανεξαρτήτως εάν θεωρεί τα αιτήματα των εργαζομένων δίκαια ή άδικα.
Ωστόσο, κάποιες από τις κινητοποιήσεις χαρακτηρίζονται από στελέχη του υπουργείου, αλλά και της κυβέρνησης «εκτός πραγματικότητας».
Δεν ήταν τυχαία η παρουσία του αν. υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη στην συνέντευξη Τύπου της ΟΣΥΠΑ κατά της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων και οι αποστάσεις του από την στάση εργασίας της ΕΕΕΚΕ, δηλαδή των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. 
Metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου