Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Ένας φίλος μας βγήκε στην σύνταξη

Άλλος ένας μηχανοδηγός βγήκε στην σύνταξη.Αυτήν την φορά πρόκειται  για ένα συνάδελφο που υπηρέτησε τον κλάδο -με τον δικό του μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο- μέσα απο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο λόγος για τον καλό φίλο και συνάδελφο 
Δημήτρη Λειβαδιώτη απο το ΜΘ που απο σήμερα περνά στο club των συνταξιούχων έχοντας υπηρετήσει τον σιδηρόδρομο απο την θέση του μηχανοδηγού επί 35 (και πλέον) συναπτά έτη.

Ο Δημήτρης που αποσύρθηκε το περασμένο καλοκαίρι (Μάης 15) απο την ενεργό συνδικαλιστική δράση, αφήνοντας χώρο στους επόμενους καθώς συνταξιοδοτούνταν, προσέφερε τα μέγιστα μέσα απο  ανεξάρτητες παρατάξεις.
Μια αυθεντική φωνή που εξέφραζε με τον δικό του τρόπο τα προβλήματα ενός κλάδου που ψάχνει να βρεί τον δρόμο του.
Φεύγει και αυτός χωρίς το επίδομα ευθύνης στις συντάξιμες αποδοχές του, παρότι πλήρωνε εισφορές για αυτό 30 χρόνια και πέρυσι έδωσε,  μπροστάρης , μαζί με πολλούς μηχανοδηγούς την μάχη στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για την διεκδίκηση του. Μια απόφαση Γενικών Συνελεύσεων που καταστρατηγήθηκε απο την τότε πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΕΠΕ και έτσι άλλη μια  ευκαιρία  χάθηκε...

Εμείς αποχαιρετώντας απο τον κλάδο τον συνάδελφο Λειβαδιώτη (τον φίλο μας Δημήτρη θα τον βλέπουμε όποτε  μπορούμε) του ευχόμαστε ότι καλύτερο στην νέα φάση της ζωής του.
Φεύγει όρθιος μετά απο 35 χρόνια σκληρής δουλειάς και πάντα στην πρώτη γραμμή.

Ελπίζουμε  η προοπτική που και ο ίδιος στήριξε ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ στις εκλογές του περασμένου Μαΐου, φέρνοντας μια ιστορική ανατροπή στο Σωματείο των μηχανοδηγών να τον δικαιώσει και μαζί με αυτήν να δικαιωθούν και οι αγώνες του για ένα καλύτερο μέλλον για τους μηχανοδηγούς. 
Ένα μέλλον όπως ήθελε και ο ίδιος με τον μηχανοδηγό πρωταγωνιστή και με αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες εργασίας.

Φίλε Δημήτρη θα είναι χαρά για εμάς να σε συναντούμε στα τρένα.
Να είσαι πάντα καλά.

Η διαχειριστική ομάδα του blog των μηχανοδηγών - Το στέκι της έλξης

4 σχόλια:

  1. Πόνεσε η τελευταία υποψηφιότητα του Μήτσου με την ΣΥΝΕΞΕΛΙΞΗ.Τι του λέγανε ότι το κάνεις για να γίνεις μάστορας,τι τον ζαλίζανε στα τηλέφωνα οι Δακίτες (και τον λέγανε προδότη), τι του τάζανε.Αυτός επέλεξε τον δρόμο της αξιοπρέπειας.Και φεύγει με ΨΗΛΑ το κεφάλι.Τους κέρδισε όλους στον τελευταίο γύρο και όπως λέει και η παροιμία γελάει καλύτερα όπως γελάει τελευταίος.
    OXI σαν αυτούς που την κάνανε γυριστή,γλίψανε εκεί που έφτυναν και κάνουν αυτά που κορόιδευαν για μια καρέκλα.
    Γειά σου Χρυσή Ζώνη!Καλή ζωή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ.ΚΑΘΕΤΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΔΑΚΙΤΗΣ ΚΑΙ ΧΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗ.ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝΕ ΛΕΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2018 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΦΑΜΕ ΕΩΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ.Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΤΟ 2008 ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ!ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ 2018.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΚΑΘΙΣΤΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΤΑΡΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΒΑΘΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι σας περιμενει γατακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή