Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Τώρα οι επικουρίες είναι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ, συνάδελφοι της ΔΑΚΕ Έλξης

Αντιλαμβανόμαστε το τραγικό αδιέξοδο των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ Έλξης. ..
Αντιλαμβανόμαστε απόλυτα το ότι δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τους μηχανοδηγούς,  Αντιλαμβανόμαστε και ζούμε καθημερινά  την
λύσσα και το μίσος που αποπνέουν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε νέο Προεδρείο την ΠΕΠΕ (οι συνδικαλιστές και οι γνωστοί γραφικοί μικροπαράγοντες ,  όχι οι μηχανοδηγοί)..
Μονίμως επιδιώκουν την αντιπαράθεση , ενώ πλέον έχουμε και ενδείξεις  για τρικλοποδιές που βάζουν στην διεκδίκηση αιτημάτων του κλάδου μας.( και θα τα πούμε εν καιρό).
Δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα την ήττα που υπέστησαν στις πρόσφατες εκλογές του Μαΐου.
Τους φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από τον (κακό,κάκιστο) εαυτό τους.
Και αναδημοσιεύουν επιλεκτικά κομμάτια από το στέκι (χτες βράδυ κατά τις 1 τα μεσάνυχτα  ψάξατέ κ πάλι όλες μας τις αναρτήσεις), για να κάνουν τι;
Οι επικουρίες, συνάδελφοι, είναι πλέον ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ και επειδή είναι τέτοιες,  η ΠΕΠΕ φροντίζει να έχουν  τις καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης  οι βοηθοί μηχανοδηγού. (Γιατί σας ενοχλεί τόσο πολύ το γεύμα που θα δοθεί στους συναδέλφους;;;;).
Γιατί είναι άλλο να απειλείτε  ευθέως το προσωπικό με μεταθέσεις (συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Έλξης τα κάνανε αυτά πέρυσι το καλοκαίρι  )και να υποχρεώνετε  να εργαστεί πέρυσι στο ΜΘ και είναι προφανώς άλλο , να καλείται οποίος επιθυμεί να εργαστεί ως επίκουρος.
Ξέρουμε , δεν μπορείτε να εξηγήσετε στους βοηθούς ΓΙΑΤΊ πέρυσι εξαναγκαστηκαν να μετακομίσουν στο ΜΘ  και φέτος με 60 λιγότερους μηχανοδηγούς , αυτό δεν συνέβη. ......
Είναι δύσκολο να εξηγείς πως συμφωνούσες να ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι για να πάρουν ορισμένοι κομματικοί παράγοντες , γαλόνια .....(στην πλάτη των υπολοίπων ).
Ακόμα ποιο δύσκολο είναι να εξηγείς ΓΙΑΤΊ ενώ ψηφίστηκε το άρθρο για την επιστροφή των μεταταχθέντων τον Δεκέμβρη,  δεν έγινε ΤΊΠΟΤΑ για 6 μήνες και το θέμα λύθηκε ΜΕΤΑ τις εκλογές του Σωματείου.
Στους συναδέλφους της ΔΑΚΕ Έλξης λοιπόν θα συστήσουμε και πάλι αυτό συγκράτηση.
Οι εκλογές ειναι σε 3 χρόνια συνάδελφοι.
Το ξέρουμε , δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε. ........

Αλλά αυτή είναι η ζωή. Σε 3 χρόνια θα κριθούν και πάλι όλοι.
Μέχρι τότε κάντε και λίγο αυτοκριτική , έχετε αφήσει ένα κλάδο διαλυμένο κυριολεκτικά.

Το στέκι της έλξης.

Ύ. Γ. Δεν ξεχνά κάνεις τι είχατε κάνει πέρυσι. Όταν και δημοσιεύσατε Νομο που έβγαζε τις υποχρεωτικές επικουρίες νόμιμες.
Όχι απλά εργοδοτικός Συνδικαλισμός,  αλλά επιτομή της συνδικαλιστικής αλητείας. ...

Υ.γ2 ο θεσμός των επικουριών πρέπει να λήξει άμεσα. Να γίνουν προσλήψεις, ΧΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου