Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

5 πρώην συνδικαλιστές και ένας Υποδιευθυντής στέρησαν τον 8ο αντιπρόσωπο απο το Σωματείο μας


Στα κατάστυχα της ιστορίας της ΠΕΠΕ κατέταξαν τον εαυτό τους, οι 5 πρώην συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ, που δεν προσήλθαν -και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να επηρεάσουν και πολλούς μηχανοδηγούς να μην προσέλθουν - στις
κάλπες στις εκλογές του Σωματείου μας.

Αφού δεν κατάφεραν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο για να εκτεθούν στην κρίση των μηχανοδηγών, απέδειξαν τον διαχρονικό τους ρόλο σε βάρος των συμφερόντων της ΠΕΠΕ. 
Είναι γνωστό ότι για την εκλογή του 8ου αντιπρόσωπου απαιτούντο 263 ψηφίσαντες.
Οι 5 πρώην συνδικαλιστές που δεν προσήλθαν,κάποιοι εξ αυτών έχοντας υπηρετήσει σε καίριες θέσεις συνδικαλιστικής ευθύνης (μέχρι και εκπρόσωποι εργαζομένων σε ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ), έδωσαν τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές του Σωματείου μας,  τον υπερπάντων αγών για να πείσουν μηχανοδηγούς να μην ψηφίσουν στις εκλογές του Σωματείου.
Ακολουθώντας την λογική "οι άλλοι θα χτίζουν και εμείς θα γκρεμίζουμε" προσπάθησαν να απαξιώσουν τις εκλογές του Σωματείου.
Τελικά αποδείχτηκαν πολύ μικροί και για αυτό, αφού 257 εκ των 278 εγγεγραμμένων προσήλθαν στην κάλπη.
Εκ των 21 που δεν προσήλθαν, 6 συνάδελφοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα υγείας ( είναι ενδεικτικό ότι δεν κατάφερε να ψηφίσει μηχανοδηγός που ήταν υποψήφιος με την  +ΣυνΕξέλιξη λόγω ατυχήματος που είχε πρόσφατα) με τον αριθμό των απόντων να περιορίζεται στους 15, απο τους 278.
Τέλος σοβαρό προβληματισμό προκαλεί   η επιλογή συναδέλφου να μην προσέλθει στις εκλογές , συναδέλφου ο οποίος εκμεταλλευόμενος τον αγώνα του Σωματείου μας για το αυτοδιοίκητο του κλάδου βρέθηκε σε θέση ευθύνης (Υποδιευθυντής).
Πρόκειται για σοβαρό και θεσμικό ατόπημα  που καταδεικνύει ότι ο αγώνας του Σωματείου μας για το αυτοδιοίκητο πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό, ιδιαίτερα όταν αυτός γίνεται όχημα για την εκπλήρωση προσωπικών φιλοδοξιών. 
Σε απλά Ελληνικά, όταν το Σωματείο πετυχαίνει την προώθηση μηχανοδηγών στην ιεραρχία είναι χυδαίο αυτοί να μην προσέρχονται είτε στις συνελεύσεις του, είτε στις εκλογικές του διαδικασίες.
Απλά και σταράτα. 
Και η αυτοκριτική όσων αγωνίστηκαν για το αυτοδιοίκητο χωρις να διασφαλίσουν ότι χαρακτήρες ανθρώπων μπορούν να το εκμεταλλευτούν για ιδιον όφελος   -χαρακτήρες που  δεν σέβονται τον αγώνα εκατοντάδων μηχανοδηγών για θεσμικές κατακτήσεις- σε αυτές τις θέσεις , είναι σίγουρο ότι έχει πραγματοποιηθεί!
Το θέμα με τον Υποδιευθυντή μηχανοδηγό που δεν προσήλθε στην κάλπη και το αυτοδιοίκητο , θα συζητηθεί διεξοδικά στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου.
Όσον αφορά τους 5  συνδικαλιστές που δεν προσήλθαν δεν προκαλεί καμία έκπληξη η συμπεριφορά τους, ούτε φυσικά καμία ενόχλήση.
Αλλά κάποια στιγμή τα πράγματα πρέπει να αναφέρονται και να υπάρχει ενημέρωση των μηχανοδηγών.
Οι μηχανοδηγοί έχουν αντιληφθεί τον ρόλο τους σε βάρος των συμφερόντων των πολλών καιρό τώρα!

Η μεγάλη νίκη της ΠΕΠΕ (ψήφος ΟΛΩΝ των νέων μηχανοδηγών & των μηχανοδηγών των νέων εταιρειών) και η εκλογή νέων σε όλα τα όργανα της, απέδειξε ότι οι εκλογές αποτελούσαν ιστορική αναγκαιότητα!



Το  στέκι της έλξης- Τo blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου