Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Αλλαγή στα σχέδια εργασιών για την υπογειοποίηση των γραμμών στα Σεπόλια


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και με βάση δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Σπίρτζη αποφασίστηκε τελικά κάποια αλλαγή στο πλάνο εργασιών για την υπογειοποίηση των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια.


Συγκεκριμένα, ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι για την περίοδο εξέλιξης του έργου θα λειτουργούσε μόνο μία επίγεια γραμμή, έτσι ώστε να προχωρούν οι εργασίες για τις δύο υπόγειες που θα την αντικαθιστούσαν, βρέθηκε άλλη τεχνική λύση, με βάση την οποία, δεν θα διακοπεί η λειτουργία καμίας γραμμής.

Έτσι θα αποφεχθούν σημαντικές καθυστερήσεις των δρομολογίων, που θα είχαν σαν αιτία την μείωση της χωρητικότητας του δικτύου.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο υπουργός σε εκπρόσωπους των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι ταξίδεψαν με δοκιμαστικό δρομολόγιο Αθήνας - Θεσσαλονίκης, της νέας πλήρως ηλεκτροδοτούμενης γραμμής.

Στις αυτές τις δηλώσεις του ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα του δεύτερου τμήματος εργασίων βελτίωσης και ανάπτυξης του σταθμού Λαρίσης. Ή καλύτερα του σταθμού Αθηνών, όπως είναι το νέο επίσημο όνομά του.

Η πρώτη φάση αναμόρφωσης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Αθήνας έχει ολοκληρωθεί και το καλοκαίρι αναμένεται η δημοπράτηση της δεύτερης φάσης, εκτιμώμενου κόστους 80 εκατ.ευρώ, που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής των υπόλοιπων γραμμών και αποβαθρών, επεκτείνονται οι υπόγειες διαβάσεις για την επικοινωνία του συνόλου των αποβαθρών, ενώ προβλέπεται και η σύνδεση του Σταθμού Λαρίσης με τον όμορο σταθμό του μετρό. Ακόμη, το έργο περιλαμβάνει εργασίες στη νότια είσοδο του Σταθμού Αγίου Ιωάννη Ρέντη.  Η ολοκλήρωση των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες και εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει παράλληλα με τη Σήραγγα Σεπολίων.

Όσον αφορά δε την υπογειοποίηση του σιδηρόδρομου στα Σεπόλια, έργο που συμβασιοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, αν και ο μέχρι σήμερα σχεδιασμός όριζε ότι για τουλάχιστον δυο χρόνια το τρένο θα έτρεχε σε μία γραμμή, τελικά βρέθηκε άλλη τεχνική λύση. Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, θα λειτουργούν και οι δύο υφιστάμενες γραμμές καθ` όλη τη διάρκεια των έργων προκειμένου να αποφευχθούν σημαντικές καθυστερήσεις στα υπεραστικά και προαστιακά δρομολόγια και περιορισμός της χωρητικότητας του δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου